Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евелина Славкова: Кабинетът "Денков-Габриел" е не толкова на акад. Николай Денков, колкото на Асен Василев
Автор: Екип Burgas24.bg 14:44 / 10.06.2023Коментари (7)116306
©
От днешна гледна точка изглежда трудно кабинетът "Денков-Габриел“ да изкара докрай заложените 18 месеца. Това каза за предаването "Нюзрум“ по Радио "Фокус“ социологът от агенция ТРЕНД Евелина Славкова.

"В политически план е видно, че това е кабинет на "Продължаваме Промяната“. Бих казала, че това е кабинет не толкова на акад. Николай Денков, колкото на Асен Василев – най-ярката политическа фигура в това правителство от страна на "Продължаваме Промяната“. От страна на ГЕРБ виждаме само Мария Габриел. Този кабинет на ПП е удобен за ГЕРБ в контекста на това, че ГЕРБ спокойно могат да препишат на "Промяната“ всичко онова, което не се случва по начина, по който би трябвало“, обясни тя.

Социологът определи като "неправилно калкулиран ход от страна на ПП-ДБ да не настояват да има повече министри от страна на ГЕРБ, за да може да се подели политическата цена на загубите, които всяко едно правителство инкасира в своето управление“. "Не толкова силното участие на ГЕРБ в изпълнителната власт ще им даде възможност на във всеки един момент, в който преценят, че ще спечелят, да дръпнат чергата изпод краката на това правителство“, смята Славкова.

Въпреки всичко тя е убедена, че политическите сили е трябвало да си припомнят мотото "Съединението прави силата“. "След пет поредни избори българското общество очакваше нещо да се случи. Не е особена изненада, че в крайна сметка политическите сили направиха простата аритметика, че шести избори няма да са в ничия полза и при евентуални такива най-много да налеят в мелницата на формации като "Възраждане“. Виждаме, че тя доста се захрани от политическата криза, в която се намирахме. Българското общество казва и на ГЕРБ-СДС, и на ПП-ДБ: "И вие трябва да управлявате, и вие трябва да управлявате“, поне ако съдим от изборните резултати. Тези политически сили трябваше да се разберат. Големият въпрос оттук-нататък, след като се разбраха и след като имаме вече редовен кабинет, е какво следва и колко време ще издържи той", каза още социологът.

Според Славкова обаче към днешна дата отговорът на този въпрос е изключително труден.

По думите й и двете политически сили (бел. ред. – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) плащат немалка политическа цена за коалицията помежду си: "Всеки един от тях трябва да намери своята формула, така че да обясни защо е в тази коалиция. На ГЕРБ също не им е много лесно като първа политическа сила да подкрепят вторите“. Евелина Славкова прогнозира, че стабилността на кабинета "Денков-Габриел“ ще проличи от резултатите на местните избори. "Когато наближат европейските избори, тогава може би ще имаме много по-ясна и категорична прогноза колко време остава на този кабинет и дали пък няма да ни изненада и да продължи по-дълго живота си“, допълни тя.

Веселка Иванова



Още по темата: общо новини по темата: 1261
28.03.2024 »
28.03.2024 »
28.03.2024 »
28.03.2024 »
28.03.2024 »
28.03.2024 »
предишна страница [ 1/211 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.06.2023 г.
0
 
 
Герб може би ще дръпнат чергата под краката на правителството малко преди местните избори. Едва ли Борисов ще даде на ПП-ДБ да провеждат местните избори,като не са коалиционни партньори.
Aнонимен
на 11.06.2023 г.
0
 
 
Аман от ,,социолози" ,,,анализатори", ,,наблюдатели " и тем подобни безделници ,всичката тая сган кой им плаща заплати ,на кого са нужни тия паразити ,айде хващайте мотиките да ви е*а. мамата Нов закон за медийти ,не забавно ,свбода на словото не значи свожодия на лъжата ,пропагандата и манипулацията Какво в случея ти пука на теб джофро чие е това правителство ,за теб няма никакво значение ,ти си там където ти свирнат.
Aнонимен
на 11.06.2023 г.
0
 
 
Тая беше казала че според нея няма да има правителство, сега взе да ги и определя
Aнонимен
на 10.06.2023 г.
0
 
 
Не е ясно какво се разбраха! Разбраха се да управляват последивателно! Най напред единия да яхне държавата! После другия! Но аз лично не виждам какво по същество се разбраха! Не мисля че този Феодален политичиски модел е разбиране по отношение на българския гражданин! За да кажем че са се разбрали! Все пак тук има Конституция и Законодателство с които Държавните структури в тази страна, както Съда и Прокуратурата изобщо не се съобразяват! Къде е разбирането тук? С което се оказва че тук няма и Съдебна система! Както няма и Прокуратура! Сякаш тук няма Закони Законодателство и Конституция! А само и единствено правото на Феодала да прави каквото си иска с този народ! И какво е написано на тази гъзобришка наричена Закон и Конституция няма никакво значение! Има само политически приоритети на Феодалите управляващи тази страна! Или приоритети на Феодала!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: