"Гранична полиция" препоръчва алтернативни пунктове за пътуващите към Гърция

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
16:23 / 04.07.2023
704
Преминаването през ГКПП "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода" ще облекчи значително натовареността на пунктовете "Кулата" и "Маказа". Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Ежегодно през летните месеци нараства броят на пътуващите към Гърция. Пътникопотокът на двата гранични пункта - "Кулата" и "Маказа", значително надвишава техния капацитет. Това засяга както български граждани, така и граждани на Румъния, Молдова, Украйна, Сърбия, Северна Македония и др., които преминават транзитно през територията на България на път към гръцките курорти, съобщават от ГДГП. 

От дирекцията уточняват, че е постигнато много добро взаимодействие с гръцките гранични власти, но въпреки предприетите общи действия - извършване на съвместен граничен контрол на принципа "на едно спиране", осигуряване на непрекъснат процес на работа и на достатъчен брой служители за всички работни места за извършване на гранични проверки, използване на съвременни технически средства за бърза гранична проверка и открити на ГКПП "Кулата" 3 допълнителни работни места, често се образуват колони от изчакващи автомобили и автобуси, а времето за изчакване за преминаване на границата се увеличава значително.

С цел облекчаване на преминаването на туристите, ГДГП им препоръчва алтернативните възможности и пренасочване през останалите гранични контролно-пропускателни пунктове,  разположени на граница с Гърция, а именно - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода".


Виж коментарите (0)

Още по темата (1106):
05.02.2024 Цените на чадърите и шезлонгите на плажа скачат нагоре!
30.11.2023 Кои туристически дестинации у нас са предпочетени от европейските туристи
21.10.2023 Лятото май няма намерение да си тръгне, плажът на Бургас се напълни
14.10.2023 Кадрите не са от Египет, а от Слънчев бряг: 14 октомври, 14:40 часа
11.10.2023 Късметлия намери часовник за 300 000 лева на централния плаж на Слънчев
бряг
10.10.2023 Настояват за нов регламент на системата олинклузив
Още новини от Национални новини:
Сиромахов за най-страшните женски реплики по време на мач
Райските кътчета в Родопите с водопадите
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди
Борисов: Битката е кой да е най-кресливата опозиция
Доц. Кунчев: Броят на комарите ще бъде много голям, ако не се обр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).