Искат оставката на Мария Михалева от "Слънчев бряг" АД, заради конфликта на интереси

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:36 / 16.09.2011
1266
За обществото стана ясно, че туроператорът "Алма тур" е задлъжнял не само към авиопревозвача, но и към хотелски и ресторантьорски комплекси. Какви са общите щети за тях и как това ще се отрази на следващия туристически сезон в България? Политиката в областта на туризма се развива и има национално съгласие за нея, но големият въпрос виси - защо българският туристически бизнес изпитва огромни затруднения от 2 години насам. Това заяви депутатът Пенко Атанасов от ПГ на Коалиция за България.

Атанасов попита икономическия министър Трайчо Трайков за наличието на конфликт на интереси в предприятието "Слънчев бряг" АД с назначението на Мария Михалева. "Какво стана с извозването на туристите? 350 туристи отново са заложници на некадърното ви управление и колко още ще има до 23 септември? Не е ли крайно време да освободите българския туризъм от присъствието си?", зададе още въпроси депутатът от левицата.

"Министерството на икономиката не разполага със законови правомощия, за да следи междуфирмена задлъжнялост", отговори министър Трайков. По думите му, в министерството няма постъпил нито един сигнал от превозвач, хотелиер или ресторантьор. Трайков заяви, че с 21 % е нараснал броят на руските туристи през 2011 г., в сравнение с 2010 г. "Случилото се ще се отрази на имиджа на страната ни, особено след активните мероприятия от ляво. Самите туристи и представители на руските институции обаче оцениха високо намесата на държавата и на българските хотелиери", смята министърът. Той посочи, че ще се търси системно решение в полза на потребителя и то ще бъде намерено до един месец, след като бъде готов анализът на МИЕТ.

"Поисках оставката на Мария Михалева, защото в случая това създава конфликт на интереси в бранша. Тя ще може да продължи работата си в "Алма тур", въпреки че работеше добре в държавното предприятие "Слънчев бряг" АД", каза още Трайчо Трайков.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
24.06.2011 Слънчев бряг АД: Всички "сигнали" на хотелиерите срещу директорите в комплекса са балон
23.06.2011 Омбудсманът ще провери сигналите за нарушения и самоуправства на "Слънчев бряг" АД
22.06.2011 Представители на СНЦ "Съюз на собствениците" се срещат с националния
омбудсман
22.06.2011 Спират протестите в Слънчев бряг
21.06.2011 Становище на "Слънчев бряг" АД по повод днешните протести
21.06.2011 За трети път хотелиери ще протестират в Слънчев бряг
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Енергиен експерт: Очаквам 4-5% повишение на цената на електроенер...
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни покрай великден...
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Украйна с интерес към руското оборудване от АЕЦ "Белене", специал...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).