Ивайло Мирчев, ПП-ДБ: Комисията за депутатските имунитети трябва да си свърши работата много бързо

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
20:13 / 14.06.2023
469
Комисията за депутатските имунитети трябва да си свърши работата много бързо. В рамките на четири седмици да излезе с решение и да продължи работата на парламента. Всеки, познавайки парламентарната практика, особено европейската, знае, че няма нужда от такава. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Той допълни, че е разгледал папките за "Барселонагейт". И в част от тях, които е прочел, няма нищо, което да отговаря на предварителните заявки на главния прокурор, че ще направи много сериозни разкрития.

"Което е притеснително, защото когато говори прокуратурата, главният прокурор, особено както отиде в Страсбург с огромната заявка, че ще направи сензационни разкрития, а е говорил по-малко от 15 минути, е същото с искането на имунитета на Бойко Борисов, обясни Мирчев.

По думите му истината по "Барселонагейт" трябва да излезе наяве, но трябва да бъде разследвана от адекватна прокуратура, а не такава, която е спала 5 години.

"Първият сигнал към прокуратурата по отношение на "Барселонагейт" е от 2018 година. Българската прокуратура 5 години не е правила нищо", подчерта Ивайло Мирчев.

""Не управляваме с ГЕРБ и не го искаме ние имунитета, а прокуратурата. Ще се отнесем много сериозно към този случай, с всичките ни притеснения, че прокуратурата е спала 5 години и сега се задейства за 5 седмици. Правителството е служебен кабинет на парламента. И е подкрепено от конкретни политически сили. Когато две партии управляват, те имат коалиционно споразумение и ясна програма. Страната имаше нужда от правителство след 5 пъти, дори с компромиса то да е служебен кабинет на парламента", каза още Мирчев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
17.10.2023 Прекратиха делото за "Барселонагейт"
14.08.2023 Възложиха "Барселонагейт" на нов прокурор
26.07.2023 Отстраниха прокурора по "Барселонагейт"
27.06.2023 Извършват проверка по делото "Барселонагейт"
13.06.2023 Европарламентът изслушва Гешев за "Барселонагейт"
09.06.2023 Митов за "Барселонагейт": Мислите ли че ако имаше финансово престъпление в случая, щеше да се размине?
Още новини от Национални новини:
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...
Детето на Божанков е стреляло със законен револвер, оставен без н...
Борисов: ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на правителство, не ми ...
Оперират простреляното от сина на Божанков дете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).