Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изтече мандатът на Лиляна Павлова като вицепрезидент на ЕИБ
Автор: Екип Burgas24.bg 21:29 / 10.10.2023Коментари (0)366
©
Европейската инвестиционна банка съобщи, че има нов вицепрезидент. Икономистът Кириакос Какурис от Кипър ще наследи на поста Лиляна Павлова, която заема длъжността от 2019 г., и чийто мандат изтича този месец, посочиха от банката на официалната си страница.

Какурис става първият гражданин на Кипър, назначен за вицепрезидент на ЕИБ. Той ще бъде и част от Управителния комитет на банката, пише още в съобщението.

Икономист по образование, Какурис е член на Съвета на директорите на ЕИБ в продължение на близо две десетилетия, като за няколко години е бил председател на Комитета по етика и вътрешен контрол на банката.

Преди назначаването му за вицепрезидент на ЕИБ той е заемал длъжността директор по въпросите на стратегията и координацията в Министерството на финансите на Кипър, а по-рано - на отдел "Международни финансови институции и финансово управление на централното правителство" в Министерството на финансите на Кипър.

"Още с присъединяването на страната ни към ЕС бях предложен от Кипър за член на Съвета на директорите на ЕИБ и се убедих, че банката е мощен инструмент за постигане на съвместни цели, като насочва така необходимото финансиране към социалното сближаване, конкурентоспособността и иновациите", заявява Какурис, цитиран от БТА.

"За мен е чест да стана вицепрезидент на институция, която оказва подкрепа на толкова разнообразни сектори, винаги в полза на хората в Европа и извън нея", добавя той.

"Кириакос бе най-дългогодишният директор на ЕИБ и ще бъде стабилен партньор на нашия Управителен комитет в тези трудни за Европа и света времена", заяви президентът на ЕИБ Вернер Хойер. Той благодари на заемащата досега поста вицепрезидент на ЕИБ Лиляна Павлова за "нейната наистина ценна работа през последните четири години".

"През последните четири години имах особената привилегия да съм част от семейството на Групата на ЕИБ и да работя в тясно сътрудничество с отдадени на каузата си колеги и партньори", казва Павлова. "Във времена на нестабилност ние преодоляхме предизвикателствата, породени от пандемията от КОВИД-19 и руското нахлуване в Украйна, като оказахме трайно въздействие върху живота на гражданите както в Европейския съюз, така и извън него. Много се радвам, че моят приемник е вицепрезидентът Какурис, който отлично познава банката", добавя тя.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: