Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Командироват 1000 полицаи от вътрешността на страната, да пазят Южното Черноморие от джебчийски кражби
Автор: Екип Burgas24.bg 19:02 / 29.06.2017Коментари (1)3222
©
Между 30 и 50 опитни служители на Митниците ще са на разположение за включване в проверките на ОДМВР - Бургас и Национална агенция по приходите, стартирали в резултат на дейността на междуведомствения координационен център, изграден през миналата година, съобщи на нарочен брифинг в Бургас днес Директорът на Агенция Митници - Георги Костов.

По думите му митничарите ще осъществяват контрол на акцизните стоки, чието потребление през активния летен туристически сезон се е увеличило многократно. Според Костов неплащането на акциз без значение за алкохол, цигари или горива, води до големи щети за държавния бюджет.

Думите му подкрепи и зам. министъра на финансите Бойко Атанасов, който изтъкна че увеличаването броя на отчетените продажби за миналия летен сезон е успех за цялото общество, тъй като приходите от държавния бюджет ползват всеки един гражданин. Според Атанасов контролът и проверките от страна на държавата идват, когато има нелоялни и непроявяващи самоконтрол към спазване на финансовата дисциплина търговци. Те ще са и на прицела на проверките, осъществявани от съвместни екипи на служители от МВР, НАП и Агенция Митници.

Според Васил Панов - Директор на Дирекция Контрол в НАП акцентът на тези проверки ще е свързан със запечатване на търговски обекти при констатирано неиздаване на касови бележки. Стремежът е това запечатване да се извършва в срок от 24 часа от установяване на нарушението, като идеята е търговците да бъдат дисциплинирани към спазване на законовите изисквания. Панов счита, че затварянето на търговските обекти - нарушители е средство, а не резултат, какъвто се явява вдигането на приходите в края на сезона и спазването на законовите норми.

За гарантиране спокойствието и сигурността на почиващите по Южното Черноморие, и в частност в Слънчев бряг, близо 1 000 командировани полицаи от вътрешността на България ще подкрепят действията на колегите си от ОДМВР - Бургас, съобщи главен комисар Христо Терзийски - директор на главна дирекция Национална полиция. По думите му сред тях освен служители от патрулно-постова дейност и пътни полицаи, ще има и множество оперативни работници, които ще насочат усилията си към ограничаване случаите на джебчийски кражби, чиито извършители са най-често от областите Плевен и Силистра.

След броени дни на територията на Бургаски регион пристигат командировани нови десет пътни полицаи, снабдени с отлично материално-техническо оборудване, сред което и тестове за наркотици и дрегери за алкохол. Те заедно с колегите си ще се включат и в проверките на скъпите и луксозни автомобили, стартирали през миналия летен сезон на територията на Слънчев бряг.

Благодарение действията на целия полицейски състав, към момента се отчита намаление на регистрираните криминални деяния, осъществени на територията, обслужвана от Районно управление - Несебър / намалението е с 30 % на броя на извършените кражби и намаление в случаите на противозаконно отнемане на МПС/, отчете главен комисар Христо Терзийски.

По думите му целта на съвместните действия на представителите от междуведомствения координационен център е елиминиране на нарушенията на най-високо ниво, както и дисциплиниране на нарушителите, което да се отрази положително на криминогенната обстановка в най-големия курорт в България - Слънчев бряг.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И Останалите Да Пазят Циганите във Вътрешността УМРИ УШЕВ КОРУМПИРАНИ ПАРЦАЛИ
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: