Красен Станчев: Това е правителство на щафетата, необходим е списък с неща, които да бъдат направени

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
20:24 / 23.06.2023
615
Това каза Красен Станчев, основател на ИПИ, народен представител във ВНС 1990-1991, университетски преподавател, в предаването "България, Европа и светът на фокус" по Радио "Фокус".

"Това е правителство на щафетата, образът е много важен тук. Трябва да се знае какво се взима. И щафетата може да бъде да речем списък с неща, които трябва да бъдат направени. Това трябваше да бъде направено. Бойко Борисов им го каза днеска сутринта или вчера беше – че след като искат, нека да сложат на масата черно на бяло какво искат и да го подпиша тогава лидерите. Това не е прецедент. Подобни неща са правени в много по-тежки ситуации", смята той. 

По думите му в едно междукоалиционно споразумение има някои неща, които ще бъдат много трудни за ГЕРБ. 

"Аз не бих използвал точно тази риторика, не бих използвал да речем думата "гаранции“. Бих използвал нещо като "точки за разбирателство“. Бих казал "мандатна комисия“, а не "борд“, за да е ясно за какво става дума, т.е. че става дума за избор на кадри. В това няма никаква тайна. Като започнете от Висшия съдебен съвет, минете през Сметната палата, свършите с централна банка и всички регулатори, те всичките трябва да бъдат избрани. Областните управители – те също трябва да бъдат избрани. Т.е. необходимо е някой да седне и да прегледа най-малкото автобиографиите на тези хора, да поиска информация дали са били сътрудници на Комитета за държавна сигурност и други такива и т.н. Има други неща, които аз бих включил. Има някои инициативи законодателни на ГЕРБ, които са в услуга на ДПС, например ограничаването на правото на достъп до информация. Александър Кашъмов го коментира цяла седмица вече, но то е пълно безобразие", подчерта Станчев.

Той обърна внимание, че влиянието на президента Радев трябва да бъде ограничено, както представителните функции, така и говорителските функции, и разбира се, кадровите функции.

Ива Дойчинова

Виж коментарите (1)

Още по темата (1290):
29.04.2024 НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха - да сложиш Калин Стоянов за министър означава да се взриви демократичната общност
05.04.2024 Извънредно: Живко Коцев оттегля оставката си!
05.04.2024 Последен парламентарен контрол за министрите от кабинета "Денков"
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение за пенсиите
Диана Русинова: Автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 км...
Сиромахов: Хайде вече спрете да оправдавате провалите си с държав...
Жената от катастрофата с Петков и автомобил на НСО е с опасност з...
Зов за помощ! Калин има нужда от средства за животоспасяващо лече...
По този начин може да бъде намалена разликата в средната заплата ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).