Кузман Илиев: Режимът на Петков и Борисов е успиване

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
21:08 / 07.06.2023
591
Режимът на Петков и Борисов, и на всички, които участват в тази задруга, е успиване: Спокойно, няма смисъл, защо трябва да се ядосаме, защо да се изнервяме? Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политическият и икономически анализатор Кузман Илиев. 

"Господа, когато вие дойдохте на власт, как дойдохте на власт? Със скандали, с много тежки имена. Да бяхте мислили тогава, да бяхте подложили една друга политическа основа. Защото когато си говорил така, и направиш нещо толкова безпринципно до степен, че днес г-н Пеевски да е облечен в бяло, да е част от конституционната реформа – конституционна реформа, която искаше да влезе в съдебната система и да я направи независимо от кого – тезите бяха, че от г-н Пеевски, а днес той ще я обявява", възмути се Илиев.

За първия работен ден на депутатите в 49-ото НС Кузман Илиев открои политическата игра на "Възраждане“ като част от парламентарната демокрация.

"Те искат да оберат цялата негативна вълна, която ще се зададе с времето неизбежно: Ние първо не обичаме тези, които са на власт, още повече когато са направили една толкова компромисна коалиция. Играта на "Възраждане“ донякъде е ясна. На мен ми е малко странно обаче, ако наистина искат да управляват, защо заравят буквално в посока на това да говорят, че ЦРУ е в България и т.н., при положение, че тяхната позиция срещу посолството е ясна и се възприема от много хора. Влизането в теорията на конспирацията започва да ми прилича на едно желание да останеш в удобна опозиции, да се реквизираш, но без никакъв изглед да взимаш властта, което аз ако съм на място на ЦРУ би ми допадало да ви кажа. Т.е. не знам каква е тяхната игра, с времето ще видим", каза още анализаторът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1290):
29.04.2024 НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха - да сложиш Калин Стоянов за министър означава да се взриви демократичната общност
05.04.2024 Извънредно: Живко Коцев оттегля оставката си!
05.04.2024 Последен парламентарен контрол за министрите от кабинета "Денков"
Още новини от Национални новини:
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).