Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лиляна Павлова твърдо против застрояването на дюните край Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 12:25 / 17.02.2014Коментари (1)1697
© Burgas24.bg
Искаме да апелираме към цялото правителство, но най-вече към министъра на околната среда и водите, и очакваме незабавни действия и предприемане на мерки, за да може да бъде преустановено строителството на този терен. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Бойко Борисов, на брифинг пред журналисти.

"Темата е за небезизвестния терен "Дюнигейт", на който, след решението на съда през изминалата седмица, вече има багери и отново се строи. Призоваваме министъра и правителството - да не се крият зад решенията на съда, защото, както се случи и с общия устройствен план на Царево, и с много други случаи, действията на министерствата, версията на правителството, становищата, които издават в последната секунда предрешават решенията на съда", заяви Павлова.

"На 31 декември 2012 година срещу 1 декември 2013 година имаше багери, така както ги имаше и сега, през последните дни, на този терен. Този терен, удобно приготвен за урбанизиране и промяна на предназначението през 2008 година, довършена сделка през изминалите години, доведе до това да бъде издадено разрешение за строеж върху проект на небезизвестния архитект Калин Тихолов, с който тази територия, на 500 метра от морето, върху дюни да бъде застроена. Към днешна дата, имаме пълно картиране на черноморското крайбрежие - кадастрални специализирани карти и карта на морските дюни, и тя показва, че на този терен има 90% дюни. Именно затова там е недопустимо и не трябва да бъде разрешено да се строи, независимо от решението на съда, по заповедта на РЗНСК", обясни Павлова.

По думите й - първата стъпка, която трябва да бъде направена е приемане на картите, това беше потвърдена и от допълнителна проверка на екип на БАН, която потвърди, че това са морски дюни, да бъде приета картата; да бъде издадена заповед за биологичното разнообразие - това е защитена зона, и да бъдат преустановени всички такива действия. По думите й важен въпрос, на който отговор трябва да даде министърът на инвестиционното планиране Иван Данов, е дали РДНСК е предприела действия отново по отношение на издадените разрешения за строеж.

"Те са незаконосъобразни по своя смисъл, защото няма идейни проекти, няма връзка на бъдещия ваканционен комплекс върху дюните - нито към ВиК, нито към електроразпределителната мрежа. Всичко това са много важни и много притеснителни факти", каза още Павлова.

Как бихте защитавали обществен интерес, ако ваш близък приятел е главен архитект на строителен обект, каза депутатът от ГЕРБ Николай Нанков. Знаем, че архитект на обекта е архитект Тихолов, така че вие си задайте въпроса, как бихте защитавали обществен интерес, ако ваш близък приятел, дори повече от приятел, е главен архитект на конкретния обект, заяви Нанков.

"Как ДНСК в случая защити интереса на държавата, на обществото в съдебната процедура по обжалване, издадената на 14 февруари от ДНСК - Бургас забрана за строителство? Задавам този въпрос, защото ние зададохме един друг въпрос, още с назначаването на архитект Тихолов. В един ден се въртеше името му като министър на инвестиционното планиране и след това назначаването на министър Данов. Тогава зададохме въпроса, не е ли едно измиване на очите, тъй като много добре са известни връзките между архитект Тихов и министъра на инвестиционното планиране Данов", обясни Нанков. Знаем, че архитект на обекта е архитект Тихов, така че вие си задайте въпроса, как бихте защитавали обществен интерес, ако ваш близък приятел, дори повече от приятел, е главен архитект на конкретния обект, посочи депутатът от ГЕРБ.

По думите му - политиката в последните месеци е насочена към застрояване на Черноморието.

"Ние многократно заявявахме, че се притесняваме от това, което предстои. Искаме да видим как ще реагират оттук-нататък и обществените организации от зеления сектор, които толкова усърдно протестираха срещу нашите действия", каза още Нанков.

Източник: Радио "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 73
16.03.2016 »
30.11.2015 »
30.03.2015 »
26.03.2014 »
19.02.2014 »
18.02.2014 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сетила се е мара по голия си Г*з да се побара. Нали блеше министър заедно с мършоядеца , какви ги опапахте тогава. Егати наглярката.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: