Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Масово преписване на втората матура
Автор: Екип Burgas24.bg 09:27 / 25.05.2011Коментари (23)2192
© Impact Press Group
Масово квестори са оставили ученици в наблюдаваните от тях стаи да преписват на втората избираема матура. Еднакви тестове и разработки са били засечени в изпитните документи на зрелостниците, работили в един и същ кабинет, сигнализираха проверяващи. За подобни нарушения се усъмниха преподаватели по биология и география, които в момента проверяват всички изпитни работи от цялата страна. Експертите са разпределени по групи според предмета на избираемата матура. Тестовете се проверяват в сградата на Висшето строително училище "Любен Каравелов" в негостоприемния столичен квартал "Факултета". Обстановката в гетото и задължението да работят в празничен ден обаче не изнервиха толкова преподавателите, колкотопълните с грешки матури на абитуриентите"Абсолютно едни и същи грешки се повтарят на матурата по биология и география, което означава, че учениците в цели кабинети са оставяни свободно да преписват", ядосваха се проверяващите. В резултат на тестовете изникнали абсурдни отговори, които се разпространявали като зараза в десетки изпитни работи.

Мобилизираните за проверяващи учители не пожелаха да разкрият какви са най-фрапантните пропуски в знанията на гимназистите. Министерството на образованието е задължило всеки от тяхда подпише клетвена декларацияче няма да изнася информация за съдържанието на писмените бланки на матурата. "Дори и бисерите не можем да кажем още, защото ще изхвърчим", зарекоха се експертите по български език и литература. Те бяха разпределени на различно място от колегите си по всички останали предмети и прекараха почивните дни в сградата на Департамент за информация и усъвършенстване на учители в столичния квартал Княжево.

Специални правила важат в сградите, където текат проверките на матурите. На врата на всеки проверяващ виси малко картонче с името му. Според длъжността листчетата са с различен цвят, за да не може техническо лице да влезе в стаите на учителите. От една страна, мярката цели да не се допускат външни хора, но картончето с името може да послужи при подаване на сигнал за нарушение.

Източник: в. "Монитор"



Още по темата: общо новини по темата: 13
29.07.2011 »
11.07.2011 »
04.07.2011 »
13.06.2011 »
05.06.2011 »
03.06.2011 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
да,защото на предните матъри никoй не е преписвал :д
+1
 
 
матури - пълна загуба на време и средства (поради простата причина че цялото образование не става за нищо,та тръгнали да се кахърят че преписвали на матурите
на 25.05.2011 г.
+3
 
 
За какво хвърлиха толкова пари за камери последните 2 години ?? 99% от кабинетите имат камери да следят за преписване на зрелостните изпити. Сега да вземат, да прегледат записите на местата където има съмнения и всички да си получат наказанието, но едвали ще го направят.
+2
 
 
Излишно налагане на западните модели на образование у нас...излишен стрес за всички-ученици,родители и учители...
+5
 
 
..не виждам здрав смисъл в матурите.Абсурдно да обобщиш знания трупани дванадесет години в един изпит?!Затова си има периодично оценяване..Също така е абсурдно оценките от тези матури да класират в др. училища/колежи/университети.За всеки, който сериозно иска да направи подбор за своето висше у-ще е ясно, че е неадекватно да ползва оценките от матурите за това.Друг е въпроса, че има стремеж да се приемат 'на калпак' де що иска, във всевъзможни 'колежи' само и само да се прибират пари:)
0
 
 
Ако ми кажеш, че никога в живота си не си преписвал всички ще ти повярваме????....а относно частните уроци- те са възможност за детето, ако има заложби в дадена насока да се задълбочи под индивидуалното следене от учителя и РОДИТЕЛИТЕ.....стига с това само, че плащаме, след като имаме деца да сме си правили сметка!!!
+1
 
 
ами то и на първите матури 2008 поне при нас беше голямо преписване!Направо с учебниците,не че е похвално това де!
+2
 
 
Това лежерно отношение обезсмисля матурите и ги прави непредпочитани от ВУЗ-овете за вход.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Серия от трусове в Турция
Великден 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: