Министър Цветков бе един от първите пътници на влак "Бургас уикенд"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
16:57 / 16.04.2010
2150
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков пътува с новия влак, който БДЖ пускат за летния сезон. От днес хората ще могат да пътуват от София до Бургас само за 5 часа и 42 минути и това ще им излиза с 30% по-евтино.

Влаковата композиция е съставена единствено от изцяло реновирани вагони и ще пътува само в петък, обясни министър Цветков. Ще има една спирка преди крайната - в Пловдив, а това ще спести на пътниците както време така и пари. Целта ни е да предложим на клиентите на БДЖ удобен, сигурен и евтин транспорт, което, надяваме се, ще направи българските железници по-конкурентоспособни, допълни министърът.

„Бургас уикенд" е първият влак, който БДЖ пуска, за да направи по-бързо и по-комфортно пътуването до морето за съботно-неделна почивка. Влаковата композиция се състои от 5 рециклирани пътнически вагона и 1 вагон-бистро. Ще тръгва от Централна гара София в 15 ч., в Пловдив ще е в 16.57 ч., а в Бургас - в 20.42 часа. С него ще се пътува само със задължителна резервация. Обратно към София влакът „Бургас уикенд" тръгва всяка неделя в 15.20 ч. и в 21.18 ч. ще пристига на Централна гара София.

Предстои да бъде пуснат и „Варна уикенд". Влаковете ще пътуват, докато има интерес към тях, обясни министър Цветков.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).