Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министърът на спорта с публичен видео отчет
Автор: ИА Фокус 16:43 / 06.03.2024Коментари (0)1250
©
Всеки ден през изминалите 9 месеца работихме усърдно в изпълнение на три големи цели: максимално добри условия за развитие на елитния спорт, достъпен спорт за всички в България и да спрем източването на парите за спорт. Това заяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев в публичен видео отчет за извършеното от екипа му в рамките на правителството на акад. Николай Денков.

Илиев акцентира, че в среда на наследени проблеми и множество атаки, ръководството на ММС е работило при пълна публичност и прозрачност. "Внесохме стабилност в системата. Увеличихме финансирането и въведохме драконовски мерки за контрол на федерациите. Осигурихме рекорден бюджет за централите по олимпийските спортове – близо 43 милиона лева за 2024 г. Така атлетите ни ще се фокусират единствено върху спечелването на повече медали за България на Летните олимпийски игри в Париж“, изтъква министърът на младежта и спорта. Важен знак за подкрепата от страна на ММС към българските спортисти е увеличението с 27% на месечните средства за подготовка и възстановяване на атлетите с олимпийски квоти.

"Въведохме за пръв път в България премии за младите елитни спортисти. Досега за медалите на световни и европейски първенства те не получаваха нито лев. От тази година за първо място на световно първенство младите ни шампиони ще получават по 20 000 лева, а на европейско – 10 000 лева. Те са нашето бъдеще, продължаваме активно да работим за тях“, категоричен е Димитър Илиев. От първия ден на встъпването в длъжност екипът му застава твърдо зад позицията, че няма втора категория спортисти. В този контекст бяха изравнени премиите за паралимпийците с тези за призьорите на олимпийските игри.

Близо 5 милиона лева са одобрени тази година за финансиране на неолимпийските спортове. Средствата ще достигнат до рекорден брой федерации – 25, се отбелязва още в отчета пред обществото.

"Връщаме престижа на треньорската професия. С 15% увеличихме възнагражденията на треньорите и техните екипи във всички спортове“, добави министър Илиев. В ход са също нови програми, двойно повече са осигурените средства за ученически и студентски спорт. Екипът на ММС работи активно с младите хора и начерта конкретни мерки, за да бъде България още по-добро място за развитие и просперитет.

Въведени бяха мерки за прозрачност, отчетност и контрол както в министерството, така и за федерациите, за да отива всеки лев от бюджета в спорт. "С ясни и категорични критерии слагаме край на изтичането на пари при "наши хора“ без резултат“. За 9 месеца успяхме да положим добри основи. Има още много важни неща, които да свършим за българския спорт“, каза още Димитър Илиев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: