Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министърът на туризма Зарица Динкова се срещна с министъра на туризма и креативната икономика на Република Индонезия
Автор: Екип Burgas24.bg 19:28 / 08.06.2023Коментари (0)512
©
Министърът на туризма Зарица Динкова се срещна с министъра на туризма и креативната икономика на Република Индонезия Н. Пр. Сандиага Салахудин Уно, който е на посещение в България. В срещата се включи и посланикът на страната Н. Пр. Иуан Богананта, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Двамата министри обсъдиха възможностите за разширяване на сътрудничеството и обмена на кадри в туризма. Индонезия е държава, в която 45 млн. души са заети в туризма и креативните индустрии. Имайки богат опит в сектора, държавата разполага с висококвалифицирани кадри, които проявяват интерес към България. По данни на WTTC, през 2022 г. в туризма и свързаните с него отрасли се е формирал БВП на стойност 45.5 млрд. долара, като туризмът е създал и над 11 млн. работни места в Индoнезия. Според прогноза на WTTC делът на туризма в индонезийската икономика се очаква да нарасне от 3,6% до 5,7% в следващите 10 години, а броят на работните места в туризма и свързаните с него отрасли да достигне 16 млн. до 2032 г.

 “Отдаваме голямо значение на развитието на нашите двустранни отношения и за мен е чест да сте тук на първия ми работен ден“, заяви министър Зарица Динкова и подчерта: "Наред с летния туризъм, България се превръща в предпочитана дестинация за ски, културно-исторически, уелнес и СПА туризъм".

“За нас това е исторически ден, тъй като това е първата среща между Министерството на туризма на България и Министерството на туризма и креативната икономика на Индонезия“, заяви гостът. "Най-добрият начин да започнем нашите отношения в туризма е с кулинарно преживяване. Решихме, че България ще бъде нашия кулинарен хъб за Европа", каза министър Сандиага Салахудин Уно, който ще посети в рамките на деня фабрика за производство на индонезийска храна в близост до Пловдив.

В отговор министър Динкова предложи на индонезийската страна в България да гостуват техни кулинарни звезди.

България полага основите на устойчивото развитие на целогодишния туризъм и предлага много конкурентни условия за инвестиции в сектора, подчерта министър Динкова. Страната ни формира една от най-добрите стойности за туристически продукт в сравнение с повечето страни в региона. Това е и причината да привлича все повече туристи, дори от далечни дестинации като Индонезия.

Министър Динкова подчерта, че България е на 3-то място в Европа по културно-исторически артефакти, веднага след Италия и Гърция и втора по биоразнообразие. “Природата е дала на България най-голямото богатство – вълшебните извори на здраве и красота. Интересен факт е, че страната ни е на 2-ро място в Европа след Исландия по термални минерални извори – над 1600. Потенциалът им тепърва ще се развива", подчерта министър Динкова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Гергьовден 2024 г.
Великден 2024 г.
Световна черна хроника
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: