Нено Димов: В последните 12 години все се намират лидери, които блокират развитието на Шенген

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
20:24 / 24.07.2023
750
"Корупцията няма отношение към Шенген, няма отношение и към свободното пътуване на българските граждани. Мигрантски натиск има в Испания, в Италия. Меркел покани в Германия да отидат мигранти. Това няма отношение", заяви бившият екоминистър Нено Димов пред bTV.

"Основната теза е, че непрекъснато сме свидетели на двойни стандарти, които делят ЕС. Повод за петицията ми даде гласуването в ЕП на Истанбулската конвенция, с която парламентът (ЕП-б.р.) се опитва да наложи на всички страни нещо, което е против културните особености на някои от държавите, каквато е Унгария, Полша, България. Ние трябва да уважаваме културните си различия“, подчерта той.

Според него повече от 12 години България и Румъния изпълняват всички критерии за Шенген и все се намират лидери, които с тяснопартийните си интереси блокират развитието на Шенген.

“Това е крайно несправедливо. Аз изброих голяма поредица от двойни стандарти, които ни се налагат непрекъснато. В ЕП приеха практически без възражение петицията. Това е пореден натиск, който се опитваме да организираме, за да може България да получи заслуженото си място в Шенген. Свободното движение на стоки, услуги и капитали е фундамент на ЕС и ни се полага от началото на членството ни в ЕС. В момента българските граждани не пътуват свободно, за разлика от австрийските и холандските", категоричен е той.

Според него има непрекъснат двоен стандарт. "Той се наложи и с пакета "Мобилност“, начинът, по който Хърватия бе приета, а Румъния и България – не", допълни той. 

"Свидетели сме на либерална вълна в Европа, унищожаваща фундамента на европейската цивилизация", подчерта Димов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (449):
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Еврокомисарят Йохансон и вътрешният министър на Румъния при Калин Стоянов в
МВР
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
Още новини от Национални новини:
Сигнал: На магистрала "Тракия" е много опасно в момента
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).