Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Николай Витанов: Борисов може да предложи експертно правителство, ключът към реализация или дестабилизация е у Нинова
Автор: Рени Томович 13:49 / 08.04.2023Коментари (1)50670
©
Бойко Борисов има инициативата да предложи експертно правителство, ключът към реализация или дестабилизация е у Корнелия Нинова. Това написа във Facebook страницата си математикът Николай Витанов.

"Фокус“ публикува пълния текст на анализа му:

Кратка информация за войната  и политиката за 7 април 2023 г.

Мисля, че през последните дни доста подробно ви описах какво се очаква в българската политика и на фронта в Украйна. Гледаме. У нас сценарият политическо правителство е на път да се дестабилизира, както прогнозирах. Единственият начин да се стабилизира е силен натиск отвън (outlier понаучному или чудо понародному). Следващият сценарий е експертно правителство. Бойко Борисов има инициативата да го предложи, ключът към реализация или дестабилизация е у Корнелия Нинова. При дестабилизация на този сценарий се стабилизира сценария служебно правителство и нови избори. Гледаме дали ще стане така.

В Украйна – знаете накъдесе очаква да атакуват руснаците. Знаете, че чакаме украинския юруш и накъде се очаква да е той. Знаете и какви са оценките ми за развитието му. Гледаме.  

Следват рубриките

Политологията  –(Ден 114)

Караме нататък с политическата култура.   Ама я политическата култура (демек, съвкупността от  типичните за даденото общество или социална група вкоренени образци на политически представи, ценностни ориентации и политическо поведение) не е единно нещо и изглежда по различен начин в зависимост от ъгъла под който я гледаме. Така, докарахме го до любимото на Витанов тичане по ъглите. Почваме да тичаме.  Тичаме към ъгъла, наречен степен на съгласуваност на взаимодействието на политическите субкултури. Леле,леле – както се сещате, като споменем думите – съгласуваност в България, нещата са трагични. Как е по ОНЕЗ страни. Ама как е – там има интегрирана система от субкултури, тоест тенденция към единство в представите на гражданите за функционирането и възможностите на политическата система. Ама Витанов наблюдава как ОНЕЗ страни се българизират. Какво значи – българизация по отношение на системата на политическите субкултури. Ами, значи, че няма съгласие между групите граждани за политическото устройство на обществото, различни разбирания за това, какво е властта, липса на доверие между социалните групи, висока степен на социално напрежение, нестабилност на правителствата.  Тук въпросът е не как ще ги стигнем американците и европейците, а как те ще ни гонят по българизация на политическата култура. Обаче, успещно ни гонят, а! Може и да ни задминат. Подксказка – напускаха си мигранти, толерират това или онова малцинство. Демек, добра почва за растеж на пор

литически субкултури, нарушаващи интегритета на системата от политическите субкултури в западните общества. Тук да им кажем – дай,дай, дай – още можете и да ги оставим да се българизират, като толкова им е акъла. А ако нашият е повечко, ще излезем от атрактора на българизация на системата от политически субкултури. Как? Е, сега, щом ви доведох дотук, да ви стане ясно къде сме, сигурно знам и как да ви заведа на друго място. Ама не ми е работа.

Хайде стига за днес.  Утре – още.

Следва малко демография от книжката

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 72)

Да напомним докъде стигнахме.

... Главното предназначение на компютърните модели е да подпомогнат плановиците при оценката на различните възможни форми ва демографска политика...

Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка. Страница 93 писано преди 20 години. Ко-о-о-о!!!! Компютърно моделиране в подкрепа на формиране на демографска политика!!!!! Не-е-е-е-е-е! Сус, Витанов, су-у-у-у-ус! Ай сега, ще се напрягаме. Таман демографската политика сме я наманджили с грозде, тоя тука иска да ни напряга компютърни симулации да правим. 

А как е по онез страни, към които нашия Манджо С. Гроздев гледа с блажни очи?  Ми по книжката пише, че там имало

3. Моделиране на гласуването, че имало и математически теории на гласуването. Айде, бе! Да не би Витанов да ни казва още преди 20 години, че може да се моделират и симулират възможните изходи от избори! И оттам да се насочват предпочитанията на гласоподавателите в някаква посока. Ама и на шаранчетата ли? Най-вече на тях. Методологията е проста – първо им програмираме шаранизъм в мозъците, после вадим голите куки.

4. Моделиране на технологичното развитие и на социалния избор. За социалния избор – ясно. Щом политическия избор може да се моделира, значи и социалния избор и той може да се моделира. Като че ли сте чували, че и еволюцията на технологиите може да се моделира. И като знаят пътя на развитието на технологиите, западняците вървят по него. Пък ние подскачаме като мъничета и все след тях? Що-о-о-о? Ами ясен ли ни е пътят на развитие на технологиите? Не. Ами тогава, вървим по какъвто път дойде. А пътища много и все грешни. И Фърляме грешни пари и Фърляме грешни пари по поредния път на технологично развитие, пък той се оказва пак фалшив. И пак сме изостанали. И пак почваме Фърлянето на пари по следващия път. Не става така, казва Витанов. Ти да мълчиш Витанов. Ний ти спряхме финансирането още преди 20 години, ти ли ще ни кажеш, къде да Фърляме парите. И су-у-у-ус, че някой ще вземе да се усети, че ги Фърляме на грешни места. Млъквай, че да продължаваме с Фърлянето по грешни места и по наши хора.  

Хайде стига за днес по това.

Следва рубриката

Въпросите и отговорите на Витанов

Колко дни вече е валидна прогнозата на Витанов за болници, празни от Ковид – 260. Върви девети месец.

Колко дни вече е валидна прогнозата на Витанов, че няма да има дифузно разпространение на Ковид вируса – 364.  Утре правим  1 година

Въпрос – ама защо причината е важна за развитието на конфликта ?

Значи конфликтът си има причини. Причините са като копачите на дупката на конфликта. Копат, копат, копат, копат и по някое време – ето ви я хубавата конфликтно дупчица и хайде скачайте вътре, та да се поизбиете.  Та вече е ясно – каква ще е дупката, зависи от копачите. Не щеш да има дупка? Изтрепи копачите.  Ами какви са  копачите? Копачите, демек причините за конфликта идват от 4 племена

Племе 1: обективни причини

Племе 2: организационни (структурноуправленски причини) – тия са в отделно племе, щата не са чисто обективни

Племе 3: социално-психологически причини – и туй племе не чисто обективно и затова е  отделно

Племе 4: Други субективни причини

Тъй. 4 броя племена и в 3-те от тях има доста субективизъм. Значи вътрешната природа на чилячите и особеностите на чиляшките общества са големи копачи а кофликтните дупи. За тях – от утре натам. Днес – малко за племе 3–  социално – пихологически причини. А-а-а-а, чакай, чакай, Витанов, сега ще почнеш да ни говориш, че всички взаимодействия на индивида в обществото се обуславят от неговите психологически и социално настройки. А-а-а-, я как се сещате. Ей ви

Закон на Витанов: Психологичните и социалните настройки на индивида обуславят нивото на индивидуалната и груповата конфликтост.

А как се променят психологични настройки например. Лесно – чрез питието например.

Следствия ет закона на Витанов: питието определя съзнанието.

Хващаме българин с определени социални настройки и почваме да му сипваме хубава ракия ГРАТИС. Авантата не се изпуска и почва нашия българин да пие. Питието почва да му променя психологическите настройки. По някое враме се сеща нашенецът, че светът му е крив и почва да попържа. Наред. Сипваме още. Психологическите настройки пак се менят. Гледа нашенецът с кого да се сбие. То не само у нас е така. По ирландските кръчми е същото.     

Туй обаче са лоши психологически настройки. Как се променят – сипваме още. Докато нашенецът падне под асата и психологическите му настройки за конфликт изчезнат.

Ами обществото – може ли и с него така? Може. Само внимавайте какви социални питиета му давате. Ама внимават ли българските раздавачи на социални питиета? Не, разбира се. Затова сме високо конфликтно общество.Нито индивидуалните опияняващи питиета са кота хората, нито социалните опияняващи питиета са като хората. Затуй – конфликти колкото искаш.

Заради лоши психологически и социални настройки хората губят или изкривяват информацията в процеса на комуникацията. Пример – Витанов му казва – слизай от голата кука, гледай реално на нещата. То му отвръща – ти ли ще ми кажеш, бе, аз съм умен и красив! Туй умен и красив си е психологическа настройка, че и групово-психологическа настройка. Оттам нататък, се криви комуникацията и съответния юнак има несъответствие в заеманата роля в процеса на взаимодействие.    Лоши настройки – много конфликти. Тук е много важен въпросът – кой пипа настройките. Например – каже козичката – ме-е-е, ме-е-е (два пъти) и почва коленичане по жълтите павета и пльоскане на морни тумбаци там. После каже козичката – ме-е-е-, ме-е-е-е, ме-е-е-е (3 пъти) и изведнъж този, през когото коленичим вече ни е враг.  Извод – като си оставил козичката да ти регулира настройките, чакай конфликти. Ама ний искаме и за баба Меца да кажеш. С баба Меца – същото.  Докато другите животинки регулират настройките на магарето Дон Ганиери, все ще го наритват атовете. 

Добре, стига за днес.  Утре продължаваме с четвъртото племе. Ще продължим из огромното поле на субективните причини за конфликтите. Майко-о-о-о-о-о, дето викат някой хора. Ама спокойно – това ще дойде чак утре.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната да ви подминават.



Още по темата: общо новини по темата: 891
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Признавам си,не чета до край словоблудствата на този псевдо- професор и настаящ русофил и тиквофил! Все пак искам да си съхраня психическото здраве, а и не знам защо му се дава трибуна...Бойко щял да предложи експертно правителство,дааа логично и елементарно,неговата ария отдавна е изпята и няма шанс за еднолична власт вече и ще става все по- зле! Устремът му сега е да си осигури спокойствие и ако може да замете следите и да се изживява като лидер в сянка,Доган-2...А за войната ще видим,но много им припарило под краката на орките! Слава Украина!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: