Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обединяват военноморските бази в Бургас и Варна
Автор: Екип Burgas24.bg 10:35 / 29.06.2012Коментари (1)3520
© Burgas24.bg
Обединяват военноморските бази в Бургас и Варна, това съобщи пред журналисти министърът на отбраната Аню Ангелов, който присъства на епизод от международното военноморско учение "Бриз 2012".

Командването на базата ще бъде в Бургас, а във Варна ще има пункт за базиране. На въпрос дали ще има структурни промени министърът каза, че това е единствената структурна промяна, която се прави във Военноморските сили.

"Има някои кораби, които ще излязат от въоръжение по план, така както е предвидено в Бялата книга и Плана за развитие на военноморските сили. Преструктурирането трябва да се случи през декември. Не бих казал, че във военноморските сили ще има някакви особени съкращения и намаляване на състава".

На въпрос какво налага обединяването на двете военноморски бази министърът каза, че в момента имаме две военноморски бази, които имат два щаба с почти едни и същи функции.

"Искаме да премахнем това дублиране и да има едно командване на военноморската база. Избраха си те самите - то да бъде в Бургас, аз не съм имал претенции. Щабът на ВМС е във Варна".

Относно закупуването на нови военни кораби министърът каза, че това най-вероятно ще стане при едно следващо правителство, а в момента целта е да се поддържат способностите, които в момента има флота.

На въпрос във връзка с трагедията на Петолъчката дали има възможност и обмисля ли се вариант утилизацията на снаряди да се извършва в държавни военни предприятие министърът каза, че такива държавни предприятия няма.

"Държавно предприятие се създава със закон. Нито МВР, нито Министерство на отбраната имат държавно предприятие. Има търговски дружества, създадени по Търговския закон, на които 100% принципал е държавата и то обаче не може да се счита за държавно предприятие. Предстои да намалим до минимум необходимостта от утилизация. Огромната част от боеприпасите, които са с изтекъл срок на годност, ще бъдат дадени не за утилизация, а за унищожение. Това означава, че ние няма да искаме остатъчни продукти след този процес, а останалата част ще се стремим да реализираме чрез продажба, т.е. някъде около 4000 тона от тези 10 000 тона към момента ще бъдат унищожени, а останалите ще бъдат реализирани чрез продажба", каза Ангелов.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Срам, позор, какво НАТО, какво въоръжение ,какви 5 лева? Имало ПОЧТИ дублиране на функциите, ами нали са военноморски бази, как да не си дублират ПОЧТИ функциите. Мъка за ВМС, без подводница, без ПОЧТИ нищо!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: