Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Посрещат първи полети от Истанбул на летище "Пловдив"
Автор: Екип Burgas24.bg 21:33 / 16.02.2023Коментари (1)1114
©
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов ще посрещне първия полет на авиокомпания Pegasus Airlines по редовната линия от летище Сабиха Гьокчен в Истанбул до летище "Пловдив".

Участие в събитието ще вземат посланикът на България в Турция Ангел Чолаков, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев, кметът на Община Родопи Павел Михайлов, както и представители на авиокомпанията, местната власт и официални лица от Турция.

Събитието ще се проведе на летище "Пловдив" на 18 февруари 2023 г., събота, от 15.30 часа.

След приключване на най-силната 2022 година в историята на летище "Пловдив", която отбелязва най-голям  брой обслужени пътници от създаването му до сега – 230 000, ръководството на дружеството успя да реализира и мащабен проект, който да свърже летище "Пловдив" с летище Сабиха Гьокчен в Истанбул, Република Турция.

"Тръгването на тази линия става изключително със съдействието на Управителния съвет на Фонда за развитие на летище Пловдив, в който участват кметовете Здравко Димитров, Павел Михайлов и Боран Хаджиев.  Благодарение и на нашия партньор Pegasus Airlines два пъти седмично от Летище Пловдив до Летище Сабиха Гьокчен ще се изпълняват редовни пътнически полети, чиято цена на билетите започва от 29 евро в едната посока. Новата въздушна връзка създава огромни възможности за жителите на региона, а и на цялата страна, които ще се възползват от евтин, бърз и удобен транспорт до Истанбул, а от там отново с Pegasus Airlines и до почти всяко кътче на света“, заяви председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

"Ръководството на дружеството работи и по други проекти, сред които е вече реализираната силна чартърна програма на авиокомпания ARKIA, която започва от март 2023 година и свързва региона с Израел. Основен приоритет до края на годината е  разширяване броя на съществуващите дестинации на авиокомпания "Уиз ер“ и "Райън ер“ от летище Пловдив.“, допълни изпълнителният директор на летище "Пловдив" Красимир Пешев.

Полетите от Истанбул до Пловдив и обратно ще се изпълняват от турската нискотарифна авиокомпания Pegasus Airlines, създадена през 1990 година, която има няколко базови летища в Турция, сред които е и Летище Сабиха Гьокчен, от където ще бъде изпълняван полетът до летище "Пловдив". Авиокомпанията в момента е водещият частен авиопревозвач в Турция с допълнителни опции за превоз на стоки и товари. В последните 20 години от съществуването си компанията не спира да инвестира в повишаване мерките за сигурност и безопасност, обучение на професионалния състав както и интелигентни съвременни решения за контакт с клиентите си в ерата на дигитална революция. Със своята въздушна флотилия компанията осигурява връзки със 120 дестинации по целия свят.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Отдавна Пловдив трябваше да има връзка с всички балкански столици.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: