Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Провокатори подклаждат напрежение в интернет, заради станалото в Катуница
Автор: Екип Burgas24.bg 13:16 / 28.09.2011Коментари (26)2320
© Impact Press Group
МВР тръгна на лов за провокатори. От рано вчера сутринта в социална мрежа на няколко пъти бяха пускани фалшиви сигнали за убийство и пребити младежи. Информациите подлудиха полицията и накараха стотици рокери и младежи да пътуват напразно за различни места в страната. "убиха момче в Аспарухово, БЪРЗО СЪБИРАЙТЕ СЕ ТАМ!!!!", пусна по обяд вчера в нета младеж от Варна. Към ромската махала в квартала тръгнаха десетки младежи и дузина жандармеристи. Оказа се обаче, че убийство няма. "Нито има убито момче, нито бито, нито изпочупени автомобили, престанете да провокирате напрежение и боеве", скочи по обяд шефът на местната полиция комисар Димитър Димитров. Той обясни, че от предната нощ ромската махала се охранява, като до инциденти не се е стигнало.

По същото време слух за пребити младежи изправи на нокти пловдивските полицаи. Напрежението в трите ромски квартал "Столипиново", "Аджисан махала" и "Шекер махала" ескалира вече няколко вечери поред. След трагичния случай в Катуница, където 19-годишният Ангел бе премазан от микробус с роми, а 16-годишният Пламен умря от сърце заради напрежението в селото, в ромските квартали в региона цари ужасяващ страх. Той е примесен с готовност у циганите да се вдигнат като едно, ако участниците в протестите в подкрепа на Катуница ги атакуват.

Затова и вече пета нощ гетата са завардени от жандармерия в случай, че се стигне до сблъсъци. Въпреки това до бой се стигна. Най-страшно бе в понеделник късно вечерта, когато на площад "Централен" се събраха седем хиляди души за откриването на предизборната кампания на БСП и за концерта на примата на българската естрада Лили Иванова. В същото време около 1500 протестиращи в подкрепа на Катуница се срещнаха на пл. "Съединение" и тръгнаха към централния площад. За да спрат евентуален сблъсък между участниците в протеста и митинга на БСП, бяха ангажирани десетки полицаи и жандармерия. Районът около пощата бе отцепен от патрулки, които не пропускаха преминаването на автомобили. Въпреки това протестантите успяха да създадат напрежение, като започнаха да хвърлят камъни по главната улица в непосредствена близост до митинга и концерта. На прицел бяха джамията на Джумаята и всички заведения, предлагащи дюнери. Полицаите подгониха вандалите, но при гонитбата те още повече се разбесняха. Тийнейджър с голи ръце измъкна знак стоп, друг счупи витрина на магазин, група младежи с качулки се опитаха да влетят в кафене, като преди това крещяха и посягаха на униформените. Бяха обаче арестувани и проснати с белезници от служителите на реда направо на тротоара. След бурната нощ вчера цял ден на тел. 112 бяха подавани фалшиви сигнали за побой, потрошени автомобили и изпочупени магазини. В момента МВР издирва измамниците, които подклаждат напрежението в страната.

Източник: в. "Стандарт"




Още по темата: общо новини по темата: 49
12.11.2022 »
23.09.2022 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.11.2020 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То винаги има анархисти навсякъде.Това не е лоша идея, но налагайте ГЛОБИ!
+1
 
 
Боше какъв блудкав сериал става това,а проблемите пред дършават си висят ли,висят...
+2
 
 
Напрежението не е в интернет, по улиците е. В интернет е само реакцията и се благодарете че остава там. Ако гнева на хората се отприщи по улиците може и страшно да стане. Акциите до момента са малко посетени, ще се види в неделя или ще стане каквото искаме или не знам.
Aнонимен
на 28.09.2011 г.
0
 
 
Анонимен и за донори не стават. Стават само за сапун.
0
 
 
само пораждат напрежение не със насили щестанат нещаа трабва държавата дасе насилие трабва дасе наказват виновниците и товае работа на полицаите и държавата а нехората да раздават правосъдие колко хора пострадват невини
Aнонимен
на 28.09.2011 г.
0
 
 
пазете ги мангалите скоро 6те оберат и ва6иат дом ---- само за донори стават за ни6то друго
0
 
 
То като"Умирай трудно"-незнам колко вече...
+2
 
 
Г-н Петър Фичев, когато правите забележки, относно правописа на някого, моля, старайте се вие самият да пишете без такива!
-2
 
 
Ради Крумова, в България НИКОГА не е имало комунизъм и не говори глупости. онова бе социализъм. за справка се обърни към дебелите книги и прочети определението за едно и другото, за да разбереш! Georgi Kerpedzhiev, когато не умееш да пишеш на собствения си език и изписваш името на родината си с малка буква, това не е дреболия. това говори, че си прост и некадърен човек. всеки допуска механични грешки в бързината или заради дефектна клавиатура, но това не е такава. политиците не са виновни, защото ние сме ги избрали. избрали сме ги от народа и следователно те са същите като нас самите - селяни със селски манталитет, които се мислят за тарикати. такава е цялата ни нация и да ги изгорим ще дойдат други, които ще са същите. трябва ние самите да си променим манталитета, за да станем по-добри и тогава на изборите ще има по-добри хора, защото ще са от нас. тогава и държавата ще тръгне на добре. ако ти си умен и нормален българин, то до теб седят поне 50 темерута. вица за българския казан в ада, че не го пази никой е много верен и показателен, че нацията ни умира. оправията се започва точно от "дреболиите" за които спомена - правопис, правоговор, самосъзнание...
+2
 
 
Орден Стара Планина да му дадът на Рашков .....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: