Собственикът на Technopolis откри нов огромен ритейл парк

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:11 / 17.06.2023
4478
"Видеолукс Холдинг“, собственик на Technopolis, откри най-големия търговски парк в Югозападна България в Перник, съобщават от компанията.

Holiday Park е с търговска площ от 23 хил. кв. м и разполага с 16 магазина с широка гама от стоки за дома, семейството и свободното време.

Инвестицията в обекта е около 40 млн. лв., а новите работни места са повече от 300, уточняват от компанията.

Сред наемателите на обекти в ритейл парка на открито са Praktiker, Lidl, LC Waikiki, New Yorker, Pepco, Sinsay, Numero Uno, dm, Нечовешки магазин д-р Стефанов, Мебели Виденов, Sport Vision, Mat Star, Terranova, KiK, TEDi и Opticlasa.

"Вярвам, че задаваме нови стандарти и показваме неща, които никой не е правил до този момент“, коментира съоснователят на "Видеолукс Холдинг“ Тодор Белчев.

“Впечатлен съм, че за по-малко от година това място, което по-скоро беше нерегламентирано сметище, се превърна в този оазис. Впечатляващо е в днешно време да намериш партньор строител, който не само да изпълни сроковете, но и да направи съоръжението впечатляващо", каза кметът на община Перник Станислав Владимиров при откриването на комплекса.

За посетителите на ритейл парка е осигурен безплатен паркинг с над 520 паркоместа, предвидено е и място за зареждане на електромобили.

Инвеститор и собственик на Holiday Park е компанията "Видеолукс Холдинг“, под чиято шапка са хипермаркетите за техника за дома, офиса и свободното време Technopolis и веригата за дома и градината Praktiker.

Компанията изгражда едновременно няколко ритейл проекта в големи градове на България, а до края на годината предстои отварянето на  търговски паркове в Пазарджик, Стара Загора и Хасково. През май тази година бе направена и първа копка на Praktiker Красно село в София, който ще е и първият обект от планирания Holiday Park в столичния квартал.

Новият магазин Praktiker, който е с площ от 11 458 кв. м, ще бъде 16-ия обект от веригата в страната. Строителството му е възложено на строителната фирма "Микс Констръкшън" ООД и се очаква обектът да отвори врати през март 2024 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Новите лични документи съдържат много и по-сериозни защити, за пъ...
Може ли да не плащаме, ако не получим касов бон?
АИКБ алармира енергийния министър, шефа на комисията по енергетик...
Потвърдиха случай на маймунска шарка у нас
Голям проблем по нашето море
ПП-ДБ отказаха да участват в преговорите с ГЕРБ-СДС


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).