Съдът отново отказа да пусне Димитър Любенов от ареста

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:49 / 23.03.2023
552
Пореден състав на апелативния съд в София отказа да пусне от ареста Димитър Любенов, обвинен за тежката катастрофа на Околовръстното шосе на София преди няколко месеца. При инцидента загина френски гражданин.

Случаят стана известен с това, че двама полицаи взеха от Любенов 200 лева, за да го пуснат да шофира с алкохол в кръвта и го ескортираха.

Домашен арест с гривна е подходяща мярка, защото той няма книжка и не може да извърши ново престъпление. Разследването почти е приключило. Изчаква се само съдебна поръчка от чужбина, която не зависи от Любенов, съобщават от БТА.

Не съм убиец, имах прекрасен живот със семейството си. Това, че е станала катастрофа, не значи, че съм искал да убия някого, каза Любенов пред съда.

Не дължа един лев на държавата, нехуманно е да стоя в ареста с хлебарки и дървеници. Стига вече арести, стига с тия мерки, това излиза извън всякакви норми. Искам да поговоря със семейството си, за да ги подготвя за това, което предстои. Няма да се правя на палячо, допълни той.

Прокуратурата заяви, че е против освобождаването на Любенов, защото обвинителната теза по никакъв начин не е разколебана.

В мотивите си съдът записа, че Любенов ясно е осъзнавал, че няма как да кара след употреба алкохол и именно затова си е повикал дринк енд драйв услуга. Освен това е управлявал колата с многократно по-висока скорост от тази, която е допустима. Според магистратите става дума за тежко престъпление, освен това има опасност, ако е на свобода, мъжът да извърши ново престъпление.

Решението на съда е окончателно.

Виж коментарите (0)

Още по темата (23):
17.11.2023 Шофьорът с Поршето от столичното Околовръстно, който предизвика катастрофа с жертва, остава в ареста
03.07.2023 Съдът върна делото срещу двамата полицаи, свързани с катастрофата на Околовръстното, при която загина френски гражданин
17.03.2023 Съдът не пусна под домашен арест обвинения за катастрофата на Околовръстното в София
23.12.2022 Прокуратурата повдигна обвинения на двама полицаи заради катастрофата на Околовръстното
20.12.2022 Апелативният съд остави в ареста Димитър Любенов, причинил тежката катастрофа на Околовръстното
12.12.2022 Димитър Любенов остава в ареста
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).