Викаме Бърза помощ и полиция и с SMS

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (18)
13:48 / 02.03.2012
2687
Бърза помощ, полиция или пожарна да могат да се викат не само с обаждане, но и с изпращане на SMS на спешния телефон 112. Такава законодателна поправка е внесъл в Народното събрание депутатът Захари Георгиев. Целта е да се гарантира получаването на помощ и от хора в неравностойно положение - глухи и неми. "Често при стресова ситуация пострадалите изпадат във внезапни кризи и загубват способността си да говорят", мотивира още предложението си за текстови съобщения депутатът. 

Като конкретна ситуация той посочва и случаите, в които е застрашен животът на някого и е опасно да говори. В такъв случай самите оператори не могат да разберат от каква точно помощ има нужда обадилият се на 112. Парламентаристът отчита, че ще са необходими допълнителни финансови средства, за да се създаде възможност на спешния телефон да се изпращат и SMS-и. Това обаче ще помогне за спасяването на живота и здравето на много хора, аргументира се Георгиев.

Преди дни неправителствени организации пък поискаха всички хотели в България да използват един и същ вътрешен номер на рецепциите си. Така при спешни ситуации настанените няма да губят време, за да потърсят помощ. Зад идеята застана и актьорът Христо Мутафчиев, който получи инсулт в хотелската си стая през октомври 2010-а. Заради невъзможността да се свърже с рецепцията медицинска помощ му е оказана часове по-късно.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (18)
Още новини от Национални новини:
Днес се спазват строги обичаи
Ново земетресение в България
Днес е най-чаканият ден за българските пенсионери
Ето какво ще е времето днес 
Видите ли такъв надпис на черешите през май – лъжат ви
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).