Ясен Тодоров: Ако Сарафов е несъгласен с политиката на следствието, може да си подаде оставката

Автор: Ния Прелджич
Коментари (0)
13:41 / 15.05.2023
503
Ако Сарафов е несъгласен с политиката на следствието, е имал възможността да си подаде оставката. Това каза Ясен Тодоров, заместник-директор на Националната следствена служба, във връзка с изказването на гл. прокурор Иван Гешев, че ще иска оставката на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов

"Ситуацията за мен е много неприятна, защото аз от 30 години съм следовател. Следствието и прокуратурата ги чувствам като свой роден дом. Много ми е мъчно за всички следователи и прокурори, които са поставени в едно унизително положение", изтъкна той.

"За голяма моя изненада директорът на НСлС Борислав Сарафов внесе във ВВС предложение за моето освобождаване с мотиви, които откровено не отговарят на истината. Аз не съм ги чел, никой не ме е запознал с тези мотиви. Абсолютно всички медийни изяви са съгласувани с пресцентъра на прокуратурата. След 2 май, когато стана едно разминаване между казаното от Сарафов и говорителят на националното следствие, той изрично каза, че по медиите ще се явявам и ще говоря само аз", обясни Тодоров.

"В петък Сарафов прави изявлението си пред БТА, особено второто, което ме втрещи, в което обвинява мен и главния прокурор, че ние сме от страната лошите  и той ще дойде на бял кон и ще оправи прокуратурата, която е затънала в  калния политически терен. Аз веднага си зададох въпроса къде е бил господин Сарафов през последните 12 години. Ако той е бил несъгласен с политиката на следствието, е имал възможността да си подаде оставката", отбеляза той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (324):
26.01.2024 Отхвърлиха и втората жалба на Гешев, че не е възстановен като прокурор след уволнението му
10.08.2023 Гешев обжалва пред ВАС отказите да бъде преназначен като прокурор, а след това да бъде гласувана оставката му
20.07.2023 Бивш конституционен съдия: С действията си Иван Гешев е извършил ритуално самоубийство
14.07.2023 Гешев отказа да бъде охраняван от НСО
12.07.2023 ВСС прекрати процедурата по преназначаване на Гешев
05.07.2023 Политолог: Отстраненият главен прокурор Иван Гешев се беше прицелил към двамата лидери
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
България е в челото по ръст на туристи в Европа
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" са с чужд произход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).