Заличават търговците, които не са се пререгистрирали

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
11:30 / 26.11.2010
2019
Всички еднолични търговци и клонове на чуждестранни търговски дружества, които до 30 юни 2011 г. не са поискали пререгистрация, да не бъдат пререгистрирани служебно, както се правеше досега, а да бъдат заличени. Това гласуваха на първо четене депутатите с промените в Закона за Търговския регистър.

Едноличните търговци ще бъдат заличени, защото те отговарят с цялото си имущество и като физически лица за задълженията, които са поели като търговци. Клоновете ще бъдат закрити. Фирмените им дела ще бъдат архивирани и съхранявани от окръжните съдилища. От 1 юли 2011 г. ще се прекрати и дейността на търговските дружества и кооперациите, които не са пререгистрирани в срок.

Предвижда се Агенцията по вписванията да оповести на електронната си страница списъци на едноличните търговци и клоновете на чуждестранни търговци, както и списък на търговските дружества и кооперациите, за които не е поискана пререгистрация в срок. При пускането на тези списъци ще се счита, че са уведомени всички държавни учреждения, съдилища, банки, кредитори и Националната агенция по приходите.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Отиде си народен представител и бивш евродепутат
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Коалицията "БСП за България" регистрира листата си в Бургас
Ето как методът на пазаруване 6 към 1 работи за Вас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).