Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Журналистът Самуил Иванов: 49-ото НС не постъпва адекватно спрямо очакванията на гражданите
Автор: ИА Фокус 14:14 / 03.06.2023Коментари (0)875
© Фокус
Към момента 49-ото Народно събрание не постъпва адекватно спрямо очакванията на гражданите. Това каза в предаването "Нюзрум“ по Радио "Фокус“ журналистът и парламентарен репортер на "Фокус“ Самуил Иванов.

По повод съществената работа, която вършат депутатите от 49-ото Народно събрание, той обясни: "Всеки един от нас може да влезе и да провери колко законопроекта са приети до момента. Не мисля, че за тези два месеца работа можем да останем удовлетворени. Все още нямаме бюджет, а доколкото си спомняме – по време на консултациите при президента преди връчването на първия мандат това беше основна тема и тя потъна. В момента служебния кабинет предлага да се удължи удължението на бюджета. Законът за съдебната власт – много важен за влизането ни в Шенген – също не е разгледан. Той трябваше да бъде разгледан в деня, в който депутатите решиха да се карат и бият“.

"Изминалата седмица беше изключително емоционална. Народът има желанието да има редовна власт, тъй като не само вътрешнополитическите, но и външнополитическите кризи, се задълбочават. Липсата на редовна власт, която да намира решението им, създава все по-големи разделения – както в самото общество, така и в сферите на живота, които те засягат“, обясни журналистът.

Иванов коментира и преговорите за кабинет: "Политическите лидери се отдръпнаха и оставиха кандидатите за премиери да могат да проведат разговорите на спокойствие. Двамата кандидати работиха в много по-трезва обстановка на фона на емоционалните пленарни заседания, които преминаха в обидил Изключително емоционална седмица – стигна се и до физическа саморазправа между част от депутатите, но може би това е част от политическия процес в момента в страната, предвид всички кризи, които са заобиколили нашето общество“, смята журналистът.

По повод боя в парламента на 1 юни, Деня на детето, той изрази мнение, че Народното събрание е може би най-висшата институция в страната.

"Това означава, че там трябва да се спазват всички етикети. Предполага се, че хората там са най-добрата извадка от нашето общество. Дори и да възникват спорове между тях, те трябва да намерят начин да ги решат чрез разговор и диалог, а не чрез физическа саморазправа и подвиквания. Обществото ни има изключително големи проблеми и не ни трябват допълнителни проблеми. Трябват ни решения, които да ни помогнат да вървим напред“, обясни Самуил Иванов.

"Радвам се, че има деца, които влизат с голямо желание в Народното събрание. Те вървят, разглеждат, задават въпроси, интересуват се, искат з знаят все повече и повече за работата на народните представители. Това наистина е похвално. Но ще трябва и нашите народни представители да започнат да се държат така, че да предизвикат още по-голям интерес и децата – да ги виждат на живо, в работна среда, когато приемат законопроекти и взимат важни решения чрез компромис, тъй като това е изключително важно в ситуацията, в която се намираме в момента“, добави журналистът.

"Сигурен съм, че има много деца, които един ден искат да защитават интересите на страната, да пишат закони и да участват в управлението. Ето защо е много важно те да имат един много добър пример пред себе си – да могат да се вдъхновят от конкретни личности и действия и един ден, когато имат възможността, да ги приложат“, каза още Самуил Иванов.

Веселка ИВАНОВА



Още по темата: общо новини по темата: 891
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: