10 плажа по Южното Черноморие остават без охрана

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
13:26 / 01.05.2010
4578
Месец преди началото на летния сезон трябваше да бъдат отдадени под наем близо 40 плажа по Южното Черноморие. Оказва се обаче, че част от тях съществуват само на документи. Така дни преди началото на туристическия сезон без охрана и медицинско обслужване са Бургас-централен, Поморие - почивните станции Вромос, къмпинг Крайморие, плажове в Лозенец и Резово.

До месец трябва да се намерят стопани на 18 плажа по Южното Черноморие Областният управител на Бургаска област Константин Гребенаров обясни , че плажът го няма, водата е отнесла голяма част от пясъка, едни са труднодостъпни, други са неподходящи, трети - не може да се нарече плаж. Парите,които се искат за стопанисването на плажните ивици не са малко, въпреки че са с 30 на сто по-малко от миналата година. Бургас-централен трябва да вкара в държавния бюджет 250 хиляди лева при положение, че на ивицата има рущащи се постройки,а плажа в Лозенец -3 хиляди лева за сезона. Търговете стартират в началото на другия месец. Ако не се намерят кандидати процедурата е тромава.Трябва да се отворят книжата и да се изкача месец . Чак тогава межо цената да се намали с 30%, след това с 50% и така, така ще стане септември. В това време на плажните ивици ще има табели „неохраняема зона", а престрашилите се да събират тен ще трябва сами да се грижат за сигурността си.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).