Атака подкрепи бюджета

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:02 / 14.02.2010
1454
Бюджет 2010 е съобразен с икономическата ситуация в страната, изготвен е при оптимална защита интересите на гражданите,отговаря на техните очаквания,изразени при обществените обсъждания и затова получи подкрепата на общинските съветници от партия "Атака" .

Димо Грудев, регионален координатор: Най-силната му част е амбициозната капиталова програма, плюсът е двоен, тъй като тя гарантира устойчивото развитие на общината, а от друга страна открива шансове за нови работни места. В момент на криза е целесъобразно да се строи - цената на работна сила и материали е много изгодна в сравнение с предходни години.За първи път такъв голям дял от парите за капиталови разходи ще бъдат вложени за образованието - предстоят основни ремонти на пет бургаски училища.

Неубедителни са аргументите на съветниците, неподкрепили бюджета, че приходната му част е неизпълнима. Тя е реалистична и е въпрос на добра организация от страна на общинската администрация.

Подкрепяме предвидения кредит от 10 млн. лв. - те са необходими за изпълнението на неотложни проекти.Ще бъдат ремонтирани основните артерии на града - бул."Христо Ботев" ще бъде не само преасфалтиран, но и с изцяло подменена ВиК-а инфраструктура, на ул."Места" към тези подобрения ще бъде изпълнено и цялостното осветление. Предвиден е основен ремонт и на други две улици, които минават през комплекс"Възраждане" и възпрепятстват трафика с печалното си състояние - "Цар Калоян" и "Ал.Велики".
Най-амбициозната част от тези строителни дейности е изграждането на пешеходната зона по ул."Александровска", в частта от "Тройката " до гарата.

Ползването на банкови кредити е утвърдена практика и при стриктна финансова дисциплина не носи рискове. Затова възраженията на част от колегите съветници звучат тенденциозно. Убедени сме, че ако бяха в позицията на управляващи и те щяха да се възползват от по-изгодните предложения, които напоследък предлагат банките.

Ние сме ЗА запазване на силната културна програма, която е сред постиженията на общинската администрация през последните две години.

С бюджета се дава финансова подкрепа и на социалните и здравни заведения, както и на спортните клубове.
Нещата в нашия град се случват тук и сега, затова кметът получи подкрепата на групата общински съветници от"Атака".


Виж коментарите (0)

Още по темата (15):
14.02.2010 Общината: Оценката на БСП за бюджет 2010 е некомпетентна и гузна
12.02.2010 В декларация БСП обясни защо не подкрепи бюджета
12.02.2010 Приеха почти 150 милиона бюджетна рамка за 2010 година
11.02.2010 Валери Симеонов поиска повече пари за Меден Рудник
11.02.2010 Приеха отчета на Димитър Николов за 2009-а
11.02.2010 Гласуват бюджета на общината за 2010 година
Още новини от Новини от Бургас:
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите
Добри новини за туризма в Бургаско
Закопчаха двама крадци, вършели в село Свобода
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).