Църквата "Св.Св. Кирил и Методий" стана "Място в сърцето" на бургазлии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (11)
13:43 / 04.03.2014
3492
Църквата "Св.Св. Кирил и Методий" стана "Място в сърцето" на бургазлии. Тя събра 81 гласа в националната кампания на фондация "Работилница за граждански инициативи". На второ място гражданите на Бургас са гласували за Пантеона, който е събрал 62 гласа, а трета с 10 гласа е Старата къща на "Александровска" 26.

До 30 юли ще продължи събирането на средства по кампанията, която има за цел да провокира дарителството и гражданското участие за подобряване състоянието на различни обекти в градската среда, които хората носят в сърцата си, като символ на града.

Анна Николова е предложила обекта-победител. Тя се аргументира за избора си по следния начин:

Църквата е един от символите на гр.Бургас, построена в началото на 20 в. със средства на граждани и гости на града. Една от най-емблематичните и красиви сгради в България. За съжаление църквата е затворена за посещения през 2011г. заради изграждане на подземен паркинг под сградата, което строителство унищожи част от църквата, пропука стените й и направи влизането в нея опасно. Сградата се нуждае от спешен ремонт. Няма бургазлия, който да не е посещавал тази църква. Аз съм кръстена в тази църква.

Националната кампания "Място в сърцето" се провежда за пръв път у нас и разчита единствено на гражданската инициативност. Тя се реализира от Фондация "Работилница за граждански инициативи", с което изпълнява мисията си да насърчава различни общности да поемат отговорност и да работят активно за социалното развитие. Burgas24.bg е медиен партньор на инициативата.


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Бургас:
Опасно време!
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).