Домоуправители обсъждат проблемите на етажната собственост на среща в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:39 / 02.02.2017
2624
На 09.02.2017 г. от 10:00 ч. НСЦ "Асоциация на домоуправителите", съвместно с Община Бургас, организира Първа регионална среща на домоуправителите в Бургас. Тя ще се проведе в сградата на Областна Управа, безплатно за активните домоуправители.

Асоциацията е с нестопанска цел и срещата има практична насоченост да обучи домоуправителите как да решават проблемите при управлението на сградите.

Чанка Коралска, зам.-кмет с ресор строителство и устройство на територията, ще представи състоянието и управлението на сградите в региона. Ще бъдат представени промените в Закона за етажната собственост от 2016 г., правните възможности на юридически лица да управляват етажна собственост, правомощията, които са дадени на Общото Събрание и начините на разпределение на разходите при управление на сградата.

С помощта на правителството на Германия, гостуващ лектор на събитието ще бъде проф. д-р инж. Бурстедде. Той ще представи добри практики от Германия и други части на света, свързани с управлението и поддръжката на етажната собственост, пречупени през българското законодателство.

Янко Славов, началник на отдел "Инспекция за държавен технически надзор", ще представи техническите изисквания към сградите и асансьорите и от какво са продиктувани те. Има ли конфликт между интересите на граждани, фирми за поддръжка на асансьори и контролни органи? Ще можем ли да плащаме по-ниски сметки за стълбищен, асансьорен и жилищен ток? Ще има ли действащ либерализиран пазар за ел. енергия в сферата на жилищата? Отговор на тези въпроси ще дадат от Асоциация свободен енергиен пазар.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).