Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Кметът на Бургас: Готов съм да изтегля проекта за градски транспорт, ако общински съветници не го желаят
Автор: Екип Burgas24.bg 11:09 / 04.02.2011Коментари (8)5076
© Burgas24.bg
Кметът на Бургас Димитър Николов отговори на Ваклин Стойновски относно новия заем на общината. Той изрази възмущението си от насрочването на извънредна сесия на ОС гр. Бургас.

Публикуваме целия текст на писмото:

"През последните дни за мен беше шокиращо да чуя общински съветници, да обявяват, че ще правят "разкрития" за новия кредит на Община Бургас.

Само че истинските разкрития са следните и истината е много проста:

Брюксел и европейските граждани ни дават 115 млн.лв. от техните данъци, за да обновим изцяло градския си транспорт. Исканото от нас финансиране е 20 млн. лв. И забележете - тези 20 млн.лв. не стават с увеличаване на местните данъци на бургазлии, т.е. за сметка на всеки един от нас.

Срещу това получаваме следните разкрития:
- 67 нови, модерни и с климатични инсталации нови автобуси
- Нова модерна система за електронни билети
- Изграждането на нова модерна Автогара ЮГ
- Изграждане но градска мрежа за нови велоалеи
- Цялостно ремонтиране на трасетата на автобусните линии
- Видеонаблюдение
- Нови светофари
- Нови GPS системи
- Десетократно намаляване на вредните емулсии във въздуха, който ежедневно дишаме
И всичко това с наше участие в размер на 20 млн. лв. На интелигентен човек е ясен отговорът на риторичния въпрос: дали с тези 20 ще можем да купим всичко това. Естествено, че не!

Ако общински съветници не желаят да одобрят съфинансирането на този мегапроект не само за България, но и за Европа - аз съм готов да изтегля този проект, колкото и голяма борба да водих за спечелването му. За този проект, Бургас си спечели завистта на всички кметове и не само български, но и на европейски градове. Ако не искаме да дадем 20 и да спечелим чужди 115 милиона лева - ще минем и без пълната модернизация на градския транспорт. Решението на Общинския съвет ще бъде определящо за реализацията му. Но колегите трябва да си понесат и последствията от неслучването му и загубата на европейски пари, които се дават за Бургас. Дано съвестта на здравомислещите хора проговори".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Ваклин че за нищо не става е ясно, но чак такова лизане на кметския г*з не е нужно. С евро пари всеки може, дори и Митко пионката на Бойко!
0
 
 
Защо финансираме Валери Симеонов, като му плащаме за кабеларката ?Сами сме си виновни ? Защо му позволяваме да започне строежа на нова 10-етажната сграда в к-с"Зорница " ? Всичките му новини са в негов интерес !Нарочно плюе другите собственици в комплекса, за да не го питат за неговия строеж ?
+2
 
 
Нищо недейте да изтегляте кмете, още повече, че проекта не е ваш личен а за всички жители. То така на настроения не се правят сериозни неща. Посоката е вярна и не се подавайте на брътвежите на хора които ако не приказват няма с какво да се запомнят. А те пък да се замислят срещу какво се противят - ако не се сещат, противят се на прогреса, на нормалното развитие и живот на бургазлии. И най-важното (важи за всички) - По делата им ще ги познаете .....Така, че не се отчайвайте, ами довършете започнатото и то по-бързо, че някои ремонти доста се проточиха.
+3
 
 
Ваклине, ти какво направи в този живот бре момче? Уби съдружника си!!!! Откакто си концесионер на плажа се презастрои със миризливи капанчета, поне да бяха с някакъв по-приветлив вид....Обеща канализация на морската, забрави ли това си обещание? Развали Ефендиевата къща, щеше да строиш небостъргач в морската, къде е? Подземния ти паркинг къде е? защо излъга че не си собственик и на фирмите си, макар и фиктивно да са на друг собственик? Нима това не е конфликт на интереси? Как имаш наглостта да се появяваш в медиите и цинично да говориш за далавери? Идват избори обаче. Ти пръв заяви че ще си кандидат. Но и ти пръв ще усетиш какво ни е мнението за теб.А да си се качвал на автобус скоро? Много е лесно от вкъщи и колата да решаваш как хилядите бургазлии ще се придвижват в мраз и в пек...Не че искам да съм адвокат на кмета, ама ако опозицията са Валери Симеонов, Валентин Касабов, ВВ¬овече с елече с евтините и долнопробни климатици и апетитната детска градина в Лазур, не мерси. Аз съм доволен от кмета въпреки че винаги има какво още да постигне....все пак за 3 години постигна доста, което предишния Йоан алкохолика не постигна за 3 мандата....
+3
 
 
Ваклинчо, меродия на всяко гърне, с какво си се захванал и си го направил,че си навираш гагата навсякаде.И стига се навежда пред бащицата мистър СКАТ.
+2
 
 
Едва ли ще се стигне до изтегляне на проекта, защото договорът вече е подписан. До края на годината се доставят автобусите (ако няма обжалване на процедури), а до края на 2013г. трябва да е завършило цялостното изпълнение на проекта. Г-н Стойновски само се чуди с каква глупост да се появи в медиите. Успех с изпълнението на проектите на кмета и на екипа.
+5
 
 
Добре ще е да се публикува списък с общинските съветници, които са против този проект да стане. Идват избори - хубаво е да ги знаем!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: