Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
На тази малка уличка в Бургас ще се появи арт-кафене
Автор: Иван Сотиров 13:46 / 25.01.2022Коментари (1)2123
© Burgas24.bg
Улицата при старта на ремонта
Арт-кафене ще се появи на обновената ул. "Ал. Константинов". Днес общинските съветници разрешиха обектът да бъде отдаден под наем. Докладата записка предизвика най-разгорещения дебат на днешното заседание на местния парламент, предаде репортер на Burgas24.bg.

Общинският съветник Георги Дракалиев се осъмни, че би могло да има облагодетелстване за бъдещия наемател. Преди 3 месеца бе решено  в района на бъдещето заведение да бъдат освободени за година от заплащане на таксата тези, които поставят преместваеми обекти, а след това таксите им ще бъдат намалени наполовина. "В крайна сметка там се появява кафене, което ще дадем за 5 години напред под наем. Наемателят няма да плаща година наем, а след това -  половин такса. Как да обясним на гражданите че не сме приели лобистка наредба, за да се облагодетелства неговият наемател", попита Дракалиев.  

Красимир Калудов заяви, че наемателят ще поучи "изключителен бонус". От СЕК отказаха да подкрепят осигуряването на "нелоялно“ предимство на арт-кафето в центъра на Бургас спрямо конкурентите от този бранш. "От групата застанаха изцяло зад идеята ул. "Алеко Константинов“ да се превърне в ново културно пространство в Бургас, но отказаха да станат част от създаването на икономически дисбаланс и не подкрепиха предложението на общинска администрация", написаха в декларация от СЕК.

"Не говорим за нулев наем на пространствата. Промяната в наредбата касаеше оформянето на зона за приоритетно развитие на култура и творчески индустрии, но това беше свързано изцяло с тротоарното право. Облекчението от първата година е за организиране на събития за тротоарно право. Не се променя характеристиката на улиците. Подготвя се стартирането на събития, когато ще се провеждат всяка седмица. Като първите 2 пилотни издания ще са през март", каза зам.-кметът Дияна Саватева.  

Закритата площ на кафенето ще бъде 26.80 кв.м, а тази под навеса - на 76,50 кв.м. Обособен е санитарен възел с площ 4,05 кв.м. В частта на декинга е оформена зона за консумация на открито. Към нея са проектирани пейки и маса с ексцентрична конструктивна ос. Декоративни ажурни пана от дърво отделят визуално павилиона от съществуващата ограда на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" и създават комфорт за посетителите.

Самият навес е разработен като пергола със стоманена конструкция и сенници от дърво. Една голяма част от навеса е покрита над перголата с триплекс с цел осигуряване на целогодишно използване на откритите пространства.

Закритите обекти са проектирани с плъзгащи се стъклени врати, които осигуряват приобщаване към откритите пространства през топлите месеци. За осигуряване срещу кражби и вандализъм са предвидени и декоративни външни плъзгащи се врати. Обектът е обезпечен с охранителни камери за видеонаблюдение, WiFi интернет, с Ел и ВИК връзки към градските мрежи на техническата инфраструктура.  Предвидена е рампа за хора със затруднено придвижване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.01.2022 г.
0
 
 
Те на това му се вика "скрита" реклама Забравили сте да уточните кога отваря???
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: