Над 20 000 били електрическите осветителни тела в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:20 / 19.09.2013
2125
Над 20 000 са електрическите осветителни тела само в град Бургас. Това каза Женя Димитрова, главен експерт в община Бургас, която отговаря за уличното осветление. Поради голямата територия на общината поддръжката на електрическото осветление е поверено на три фирми. Една поддържа района на централна градска част, другите две са ангажирани с два от най-големите комплекси "Славейков" и "Меден рудник", като същевременно фирмите поддържат осветлението и на другите по-малки населени места от общината и кварталите.

"Всяка година се сключват договори с фирми, които да поддържат уличното осветление, но практиката от десетина години е да се сключва рамков договор. През 2012 година беше сключен такъв рамков договор. Този път общината беше зонирана на три зони и за това имаме три фирми, които поддържат уличното осветление. С тях всяка година наново се сключват договори", каза Димитрова.

Тя допълни, че за сега фирмите се справят добре с възложените задачи по ремонт и поддържане на уличното осветление, макар че винаги ще има недоволни и винаги изискванията на общината към тях ще са високи.

"Връзките ни с фирмите са по няколко начина. Първото и най-важно е отстраняването на аварии. Тяхно задължение е да правят денонощни обходи. Това означава и в събота, и в неделя да си следят районите, и своевременно да отстраняват авариите. Вторият начин, е чрез подаване на сигнали към дежурния на общината. При него са телефоните на фирмите и при получаване на сигнал им се обажда веднага. Третият начин е сигнали да се подават и чрез мен. Друг начин е чрез заявки и по докладни, когато са по жалби от териториалните дирекции", каза Женя Димитрова.

Ремонтни дейности се поръчват от общината чрез възлагателно писмо. През тази година община Бургас е заделила немалко средства за възстановяване на старо неработещо осветление.

"По този начин възстановихме две много големи междублокови пространства. Едното е в комплекс "Лазур " между блокове 13, 14 и 15. Там стана един много хубав парк. Другото място е в комплекс "Братя Миладинови" в пространството между блокове с номера 59, 60 и 62. Подобно възстановяване имаше и в комплекс " Изгрев", където са изградени няколко паркинга", каза Димитрова.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).