Никой не е забранявал на спасителите лафчето с туристи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:10 / 22.06.2015
1468
Няма устна, камо ли писмена заповед, в която да се споменава, че е забранено на спасителите на плажа да разговарят с туристите, опроверга Виолета Радева, директор на областната структура БЧК, информацията, публикувана от бургаски ежедневник, че на лайфгардовете по родните плажове им е забранено да разговарят с плажуващите.

"Нито един работодател, на каквато и да е длъжност да е подчинения му, не може да му забрани да влиза във взаимоотношения с колеги или партньори на организацията. Това е част от личния живот на спасителите, а ние не се занимаваме с него", посочи Радева за Burgas24.bg.

Според нея всеки спасител е запознат с ангажиментите според длъжностната му характеристика. Знаят за какво са там, тъй като в курсовете за обучение, които провежда БЧК, имат добра теоретична и практична подготовка. Обяснява им се, че не бива да извършва несвойствена работа, а не че има заповед, с която да не им се позволява да говорят с летовниците.

"Още повече - част от превенцията на спасителя е да общува с туристите. Да ги насочва, да им обяснява и да ги предупреждава какви опасности крие морето и защо не бива да се влизат във водата например", добави Радева.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).