Нова улица улеснява транспортния и пешеходен достъп в "Изгрев"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
12:06 / 07.07.2011
3056
Нова улица ще подобри комуникациите и транспортния достъп в бургаския жилищен к-с "Изгрев". Тя ще се намира в южния край на парк "Велека" и ще свързва двата края на комплекса, които са откъснати един от друг от парка и практически нямат транспортна връзка помежду си.

Кметът Димитър Николов провери на място качеството на изпълнение на строителния обект, който се финансира изцяло с общински средства.

Теренът, на който се реализира проектът, представляваше неугледно пустеещо пространство без трайна настилка, тънещо в строителни отпадъци и кал.

Улицата е проектирана за двупосочно движение с дължина 240 метра и с ширина на пътното платно 6 метра. Вече е прокарана подземната техническа инфраструктура. Цялостното повърхностно отводняване на уличното платно и тротоара ще се осъществява от новоизградената дъждовна канализация и новите улични оттоци.

Предвидени за изграждане още са два джоба с ширина 3 метра за автобусна спирка, нови тротоари и ново улично осветление. Проектът включва и обособяване на 16 броя места за успоредно паркиране.

Изграждането на уличното платно ще допринесе за по-бърз, лесен и безконфликтен транспортен и пешеходен достъп между двете части на к-с "Изгрев".

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).