Няма да има съкращения в Лукойл Нефтохим след плановия ремонт догодина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:43 / 30.11.2009
1701
Няма да има съкращения на служители и работници в "Лукойл Нефтохим Бургас" след приключването на плановия ремонт в началото на следващата година. Това увери председателят на Управителния съвет на дружеството Сергей Андронов, пред репортер на Burgas24.bg.

През месец февруари предприятието ще излезе в първия от години планов капиталов ремонт, което е обичайна практика, регламентирана от законодателството на Република България. Ремонтът ще проължи до началото на месец март. По време на капиталовият ремонт съкращения няма да има, нито ще има пуснати в неплатен отпуск. Това увери Сергей Андронов - председател УС "Лукойл Нефтохим Бургас". Според него целият персонал ще участва в подготовката за съоръженията на ремонта, приемане на ремонтираните съоръжения и подготовката им за пускане в експлоатация.

След ремонта няма да бъдат спирани производства. Напротив, ще бъдат пуснати три нови. Според Андронов тези инсталации ще позволят на Лукойл да произвежда вече горива по стандарта ЕВРО 5. Председателят на УС на бургаската рафинерия уточни,че ремонтът няма да се отрази на количествата горива, пускани за продажба в търговската мрежа у нас.

Сергей Андронов бе категоричен,че няма никакви съмнения, че фирмата ще бъде обезпечена с нефт, защото купуван суровина от свободния пазар. Ръководството на компанията очаква следващата година да излезе от кризата, като отчита спад на преработваните количества заради кризата с 5-10 % в рамките само на една година.

В момента в "Нефтохим Бургас" АД работят 2 800 души. Над 8 хиляди човека са на площадката на дружеството в свързани предприятия. Само за 2008 и 2009 год. досега Лукойл е инвестирал в Нефтохим половин милиард долара. Целта на тези инвестиции са в следващите три години компанията да достигне средното европейско ниво. Като стъпка към това е предстоящо изграждане на комплекс за Хидрокрекинг, какъвто има само в 20 страни по света. Това ще позволи подобряването на качеството на тежките продукти, котелното гориво и бензините.


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
08.04.2010 Няма да затварят Нефтохима, дори отварят 300 нови работни места
31.03.2010 Плъзна нов слух, че затварят Нефтохима
05.03.2010 Успешно завърши плановия ремонт в Лукойл
25.11.2009 Лукойл: Затваряме заради планов ремонт само за месец
24.11.2009 Ройтерс: Лукойл Нефтохим Бургас спира работа през февруари
Още новини от Новини от Бургас:
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).