Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Образователният министър в БСУ: Удивен съм и се прекланям пред вашите постижения
Автор: Екип Burgas24.bg 08:57 / 18.02.2013Коментари (0)2703
©
Бивши и настоящи студенти от
Бургаски свободен университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Удивен съм и се прекланям пред вашите постижения! Вие, уважаеми колеги, сте прекрасен пример за бъдещето на висшето образование в България"- каза министърът на образованието, младежта и науката акад. Стефан Воденичаров при посещението си в Бургаския свободен университет.

Нашата страна, добави още акад. Воденичаров, може да бъде прекрасен и успешен център за обучение в областта на висшето образование в международен мащаб, но само тогава, когато условията и потенциалът станат толкова привлекателни, колкото сте Вие.

В скоро време, според министър Воденичаров, предстоят визити и подписване на договори за сътрудничество във висшето образование с Виетнам, Казахстан, Аман, срещи с министъра на образованието на Турция. България трябва да има ясна национална политика за висше образование, да излезе на външния пазар с определена обща стратегия и точно определени правила, каза още акад. Воденичаров.

БСУ е първият университет, който министърът посещава в своя мандат. Той се придружаваше от акад. Никола Съботинов, член на настоятелството на БАН, кметът на Община Бургас Димитър Николов, парламентарния секретар Д. Маноилов, зам.-кмета Йорданка Ананиева, зам.-областния управител доц. д-р Севдалина Тороманова, началника на Регионалния инспекторат инж. Виолета Илиева.

Ректорът на БСУ проф. Васил Янков запозна министъра със становището на академичното ръководство относно създаване на единна държавна политика във висшето образование, липсата на контрол по отношение на частните висши училища. Проф. Янков информира също и за предстоящото решение на Висшия административен съд за изравняване възможностите на студентите от държавните и частните висши училища за получаване на стипендии от държавния бюджет - решение на Комисията за защита от дискриминация, което е изцяло в полза на студентите от частните висши училища. Ректорът подчерта още доброто сътрудничеството между университета и БАН, перспективите за по-нататъшна съвместна работа в рамките на създадения Академичен център в Бургас.

В знак на уважение и с пожелание за бъдеща съвместна дейност проф. Янков удостои министър Воденичаров и члена на настоятелството на БАН акад. Съботинов с юбилейния плакет "20 години БСУ".

Акад.Воденичаров от своя страна удостои проф. Янков с почетния знак на Министерството на образованието, младежта и науката за особени заслуги и по-нататъшна успешна дейност като Ректор на Бургаския свободен университет, един от най-успешните и авторитетни университети в България.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Лято 2024
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: