Осъдиха тримата от бандата на Голямата Рижа, заплашвали Лисичков и полицаите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
16:57 / 02.12.2009
8918
Бургаският районен съд наложи присъди на Мануел Стоев, Атанас Парушев и Тодор Андонов. Тримата са били заедно с Калоян Стоянчев - Големия Риж, по времето, в което той е бил застрелян от бившия полицай Петко Лисичков, при самозащита.

Те бяха обвинени от прокуратурата в едро хулиганство, придружено със съпротива срещу органите на реда, изключителна дързост и цинизъм и закана за убийство заради действията си на 24 септември тази година, когато загина Рижия. Те са заплашили Лисичков със смърт, като Мануел Стоев е изкарал и нож срещу него.

Бургаският съд призна за виновни тримата мъже и по двете обвинения. Най-тежко наказание получи Стоев. Той ще излежи в затвор 11 месеца, тъй като вече е бил осъждан и е излежал присъдата си ефективно. За него това обвинение се явява с квалификация опасен рецидив.

Атанас Парушев и Тодор Андонов получиха наказание пробация, като в продължение на две години ще трябва два пъти в седмицата да ходят при специални пробациони служители, с които ще провеждат срещи, беседи, разговори. Освен това те са осъдени и на 200 часа обществено полезен труд за две поредни години.

Неизпълнението на пробацията води до промяна наказанието в лишаване от свобода. Съдът уважи гражданският иск на Петко Лисичков, според който, тримата осъдени трябва да му изплатят по 1500 лева. По думите на адвоката на Лисичков - Иванка Синигерова, парите ще бъдат дарени за строежа на църквата „Свети Николай Чудотворец" в комплекс „Меден рудник".

Според Синигерона днешната присъда показва, че правосъдието в страната работи. По време на самото дело тя каза, че Лисичков и семейството му се намира под денонощна охрана, паради страх, заради отправените към него смъртни заплахи от страна на тримата приятели на мъртвия Риж.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (4)

Още по темата (61):
29.01.2016 Малката рижа се споразумя с Прокуратурата, ще лежи 14 месеца в затвора
03.11.2011 Лисичков отърва наказание за смъртта на Големия Риж
04.05.2011 Съдът потвърди присъдата на бившата барета Петко Лисичков
11.04.2011 40 000 лева кръвнина на Петко Лисичков поиска прокуратурата
28.09.2010 Две жалби, но без прокурорски протест по делото Лисичков
13.09.2010 Лисичков: Аз съм обикновен човек, страхувам се за живота си
Още новини от Новини от Бургас:
Инцидент с мъж на тротинетка в Бургас
Откриха труп на мъж в Несебър
Кметът на Бургас и представители на синдикатите в здравеопазванет...
Неспазване на дистанция доведе до катастрофа в "Долно Езерово"
Пилотен проект ще изгражда енергийна общност в Бургас
За тези хора "Бургасбус" пуска безплатна нощна линия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).