Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Отлив на руски туристи ли? Вижте как се прави!
Автор: Екип Burgas24.bg 10:36 / 04.04.2015Коментари (3)2553
© Burgas24.bg
В последните месеци много се говори, или по-скоро се спекулира, с отлива на руски туристи от българското черноморие?

Какво обаче се прави реално, за да се запълни празнината? Какво правят хотелиерите? Какво правят общините? Може ли нещо да се направи, за да се заместят руските туристи с качествени такива от западна Европа?

Отговорът на първите въпроси е: Нищо не се прави или това което се прави е прекалено малко, освен това се просят безумни помощи от държавата!

Отговорът дали може да се направи нещо е: Може!

Добър пример за това дава Пловдив. Град богат на историческо и културно наследство, но който значително отстъпва като туристически възможности, дадености и леглова база от черноморието.

Въпреки това пловдивската администрация се показа като изключително далновидна. Снимката която виждате е от Париж. В момента Пловдив се рекламира в сърцето на френската а и световната туристическа столица.

Транспарантът, който виждате на снимката, краси оградата на посолството ни там. Важно е да отбележим, че посолството се намира в близост до Айфеловата кула, на основен за туристите които я посещават път. По този начин милиони туристи виждат рекламата на Пловдив.

Целта на транспаранта обаче е съвсем друга. В следващите няколко месеца община Пловдив ще организира голяма среща в посолството с френските туроператори. Целта е те да бъдат запознати с възможностите за културен и исторически туризъм в града ни и да започнат да го предлагат на своите клиенти.

Ето по този начин се печелят клиенти. В бизнеса е нормално да загубиш едни пазари и да спечелиш и да ги заместиш с други. Това е едно от основните правила на пазарната икономика. Само изключително недалновиден бизнесмен или в случая хотелиер би си помислил, че цял живот руснаци ще пълнят хотела му. Монопола в която и да е насока не е полезен. Монопола на руския туристопоток, който бе удобен за хотелиерите е на път да ги унищожи, но не са виновни руснаците или държавата, виновни са самите хотелиери, че са позволили да са зависими от монополното положение на руските туристи, виновни са и общините и администрациите им, че не взеха достатъчно бързи и адекватни мерки, подобни на горната, за да компенсират очаквания и предвидим отлив на руски туристи.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.04.2015 г.
+1
 
 
Пич, ти лятото би ли отишъл на почивка - било в България, било в чужбина, където няма море. Добре - имате манастири, античен град, ски курорти в обсег 50 км и повече - ами един Бургас, примерно, има море, има антични градове в изключителна близост, има археологически паметници, манастири и т.н. Аз лично ако бях от друг град определено нямаше да избера Пловдив, Бургас също - но определно някое от малките градчета около Бс щяха да ме привлекат. Хората отиват на почивка, за да избягат от шума и навалицата, нали се сещаш. Поздрави!
+1
 
 
"значително отстъпва като туристически възможности, дадености" манастири около 4-5,стар град,античен град, ски курорти от който най- далечния е на 50 км и много други места ;) Едно море може да е огромен плюс за някой градове и държави но тук е друго ;) за хотели има няма да се притеснявате има от супер луксозни до хостели ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
Криза с язовир „Ясна поляна”
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: