Постановиха "домашен арест" за Петко Лисичков

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
14:20 / 23.09.2009
7143
Петко Лисичков - бившият полицай, който в неделя при самозащита простреля смъртоносно Калоян Стоянов - Големия Риж бе пуснат под „домашен арест" с решение на Бургаския окръжен съд. Мярката бе поискана не само от защитата на обвиняемия, но и от прокурора по делото. Тя бе гледана при закрити врата и при изключителни мерки за сигурност, като се има предвид изключителната агресивност от страна на приятелите на загиналия.

Съдия Захарин Захариев се съгласи с искането на прокурора по делото Жанет Красимирова мярката от 72 часа задържане под стража да бъде изменена в „домашен арест", като се има предвид поведението на Лисичков до момента. Той е реабилитиран от полицията, сам е спирал автомобили след инцидента в неделя по обяд, за да повикат Спешна помощ и полиция, има постоянна адресна регистрация и няма опасност да се укрие, тъй като до момента всичките му действия показвали желание да съдейства на органите за разрешаване на случая.

След постановяването на мярката „домашен арест" бившият полицай не е поискал охрана, въпреки че вече за никого не е тайна неговият адрес. По този повод прокурор Красимирова заяви, че „са взети всички мерки да бъде запазено спокойствието в Бургас".

В момента останалите участници в инцидента в неделя се разпитвали, но прокурорът отказа да съобщи колко лица са разпитвани, под предтекст, че това е следствена тайна, но даде да се разбере, че процесът в никакъв случай не приключва само със повдигането на обвинение спрямо Петко Лисичков. Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана в тридневен срок.


Виж коментарите (6)

Още по темата (61):
29.01.2016 Малката рижа се споразумя с Прокуратурата, ще лежи 14 месеца в затвора
03.11.2011 Лисичков отърва наказание за смъртта на Големия Риж
04.05.2011 Съдът потвърди присъдата на бившата барета Петко Лисичков
11.04.2011 40 000 лева кръвнина на Петко Лисичков поиска прокуратурата
28.09.2010 Две жалби, но без прокурорски протест по делото Лисичков
13.09.2010 Лисичков: Аз съм обикновен човек, страхувам се за живота си
Още новини от Новини от Бургас:
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).