Потенциални инвеститори от Арабските страни настояват България да разкрие свое посолство в региона

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:19 / 17.11.2009
1918
Ръководители на големи инвестиционни фондове от Саудитска Арабия, Египет, Йордания, Бахрейн, Катар и Египет са категорични, че България трябва да разкрие свое посолство в техния регион. В противен случай няма как да се реализират на практика желанието си за инвестиции в България.

Според Фахдл Медия /собственик на корпорация от Саудитска Арабия: „ Не можем да искаме туристи да идват при вас през лятото, за да го прекарат на по-прохладно при положение, че нямате посолство при нас. Дори бизнесмените трябва да ходим до трети страни, за да си извадим визи и да хващаме самолет до България. България няма и самолетни връзки с Арабския свят-това е сериозна пречка и за бизнеса и за туризма"
Собственици на 24 големи арабски корпорации са на обиколка в България, за да се запознаят от кметове и бизнесмени с възможностите за съвместен бизнес. За пръв път от 20 години интересът е реален.

В Бургас те се срещнаха с кметовете на Созопол, Царево, Камено, представители на туризма и бизнеса в региона. Гостите изразиха желание да видят конкретни поректи, за които да се коментират реални инвестиции.
Гостите проявяват интерес към туризма, земеделието, бизнеса с недвижими имоти, производството на зеленчукови и плодови консерви. Оповестена бе и възможност, която наши бизнесмени могат да ползват в условията на световна икономическа криза Безлихвен заем от Арабски фонд с наличност 1,5 млрд.долара, който позволява на по-малки бизнесмени да ползват безлихвен заем , със срок на връщане до 5 години, като единственото условие е да се заплатят 10-15 % от сумата още в началото.

По-късно гостите посетиха Пристанище Бургас и се срещнаха при закрити врата с кмета на община Бургас. Очаква се първите реални инвестиции на Арабските корпорации да станат реалност до няколко месеца.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).