Премахват пешеходната пътека на ул. "Транспортна", където убиха дете

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:09 / 24.06.2011
3024
Комисията по безопасност на движението при Община Бургас проведе заседание вчера. На него присъства и кметът Димитър Николов.

Специално внимание беше отделено на пешеходната пътека на ул. "Транспортна", където автомобил премаза 12-годишно момиче. Експертите решиха, че на този етап тя може да бъде премахната, а в разделителната ивица на улицата трябва да се монтира преградно съоръжение, за да се прекрати пресичането на това място. Пешеходците ще трябва да ползват пътеката, която се намира близо до мола.

Кметът Николов разпореди да се провери дали по линия на проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас" може да се заложи съоръжение за безопасно пресичане на ул. "Транспортна". Специалистите трябва да кажат дали ще бъде подземно или надземно. Ако съоръжението минава над пътя, кметът настоява да бъде комбинирано за движение на пешеходци и велосипедисти.

Членове на Комисията по безопасност на движението са представители на общинска администрация, пътна полиция, ДАИ, превозвачи. На вчерашното заседание бе решено съвместна екипи на Общината и пътна полиция да обиколят целия град и да направят актуален регистър на съществуващите пешеходни пътеки. Кметът Николов настоя задължително при проверките да присъстват териториалните директори, тъй като те са най-добре запознати с настроенията на хората по места.

След изготвяне на регистъра предстои следваща среща, на която пешеходните пътеки ще се гледат квартал по квартал, улица по улица, за да се прецени кои да бъдат премахнати и къде да се правят нови.

Комисията реши и друго - движението по двете нови улици, които Община Бургас построи при бл. 55 и 56 в к-с "Славейков", ще стане еднопосочно. Там ще бъдат заличени две паркоместа, за да се маркира пешеходна пътека. Това се прави по желание на жителите на двата блока. Те се оплакаха, че по хубавите нови улици шофьорите карат доста бързо и застрашават безопасността на децата, които често пресичат, за да стигнат до близката площадка.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Невиждана опашка се изви на "Тройката"!
НСИ с важна новина за детската престъпност в Бургаско
Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14 май в Бургас
Бургас е предупреден за утре!
Голямо отличие за Община Бургас
Мотоциклетист попадна в болница след инцидент в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).