Пуснаха Кюфтето под гаранция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:54 / 18.12.2018
5949
Окръжен съд – Бургас измени определение на Районен съд – Бургас и взетата спрямо Петър Биберов мярка за неотклонение от "Задържане под стража" в "Парична гаранция" от 3 000 лв.

Петър Биберов е привлечен като обвиняем за това, че на 14.10.2018 г., в гр. Бургас, к-с "Зорница", в качеството си на подбудител, умишлено склонил Р. Я. (извършител), да запали чуждо имущество на значителна стойност – апартамент, собственост на Борислав Пенков.

Защитата на обвиняемия обжалва взетата до този момент мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Петър Биберов, с искане тя да бъде изменена в "Домашен арест" или "Парична гаранция". Адвокатът се обоснова с факта, че няма опасност обвиняемият да се укрие, предвид семейното му положение и двете му деца и още, че органите на досъдебното производство не са ангажирали до този момент по – преки доказателства за авторство на деянието.

Според въззивната инстанция "първоинстанционният съд не е взел предвид в достатъчна степен мотива за извършване на деянието, така и неизпълнения от страна на прокуратурата ангажимент, в съвсем кратък срок да приложи към делото две експертизи, както и да извърши разпит на други лица". Първоинстанционният съд е приел, че Петър Биберов е с висока степен на обществена опасност, но само с оглед на предходни наказания, които е изтърпял. Според Окръжен съд – Бургас към настоящия момент не може да се приеме, че обвиняемият може да се укрие – същият е с постоянен адрес, известен на разследващия орган, семеен е и има две деца. Според настоящата съдебна инстанция, продължаването на срока на задържането на Петър Б. би влязло в противоречие с целите на мярката за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Виж коментарите (0)

Още по темата (19):
31.05.2023 Затвор за Кюфтето и другите, запалили апартамента на бургаски фоторепортер!
23.12.2019 Разкриха причината за нападението над Борислав Пенков
22.12.2019 Така изглежда нападнатият бургаски фоторепортер
22.12.2019 Бургаски журналист стана жертва на агресия в собствения си дом
09.05.2019 Съучастник в палежа срещу бургаски фоторепортер поиска да го пуснат под домашен арест, имал високо кръвно!
03.11.2018 Даниел Стефанов: Ако знаех, че ще ме натопят за палежа, щях да свидетелствам срещу Кюфтето
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).