Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
След оспорвана битка: Михаела Стойкова е Личност на годината
Автор: Екип Burgas24.bg 17:12 / 21.01.2017Коментари (5)8119
Михаела Стойкова е Личност на изминалата 2016-а година. След оспорвана надпревара в два тура тя стана първа в класацията, организирана от Флагман.бг. Призът на младата бургазлийка с огромно сърце бе връчен снощи на тържествена церемония лично от областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, предаде репортер на Burgas24.bg.

На коктейла, който се проведе в навечерието на шестия рожден ден на информационния портал, присъстваха още председателят на Общинския съвет в Бургас Костантин Луков, председателят на Районната избирателна комисия Елка Стоянова, зам.областният управител Севдалина Турманова, зам.кметовете на Бургаска община Красимир Стойчев и Руска Бояджиева, представители на неправителствения сектор.

Всички номинирани в класацията Личност на годината бяха:

Стефан Петров: За приноса му към дейността на патриотичната Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ). Стефан Петров-Машината бе в основата на паметни публични събития през 2016 година. Той е доказал се родолюбец и човек, който поставя чуждото пред личното благо.

Даниел Пантов: Директорът на Историческия музей в Приморско откри златното съкровище в местността "Силихляр" край Приморско. Даниел Пантов полага изключителни усилия в последните години, за да развие алтернативния туризъм в Общината и безспорно успява. Цифрите в това отношение са категорични - двоен ръст на туристите в историческите местности край Приморско.

Михаела Стойкова: 28-годишната бургазлийка поде една от най-мащабните и успешни благотворителни каузи у нас. Кампанията "Плюшено мече" вече обхваща цялата страна, а доброволците в нея се грижат нито едно дете без родители у нас да не остане без подарък за Коледа. През 2016 година Михаела бе на доброволческа мисия в Уганда, където преподаваше английски език и се грижеше за малките деца в селце близо до столицата Кампала.

Пламен Делев: Бургазлията е номиниран заради поредицата си от благотворителни акции, които направи през 2016 година. Той спасяваше бездомни и бедстващи бургазлии, помогна със събирането на дарения и на църквата в село Прилеп, на децата от дома в Бата и множество други. Координатор на Дружеството на инвалидите.

Митко Иванов: Митко Иванов е човек, който бяга от суетата, не об

© Burgas24.bg
ича да изтъква това, което прави, а всъщност всеки ден се бори за обществени каузи - от развитието на изкуството до запазването на автентичната история на Бургас. Той е председател на Дружеството на художниците, историк, краевед, автор на три книги и над 20 научни труда, свързани с културно-историческото наследство на Бургас. Венец на неуморно търсещия му дух е първото сериозно историческо проучване и създаване на книга за живота и приноса на Ал.Г. Коджакафалията.

Георги Бошев: Младият бургазлия успя да се пребори с конкуренцията на над 400 хил.връстници и спечели световното ИТ състезание на "Майкрософт". Той е уникален талант - учи медицина, мечтае да стане хирург, но в същото време е един от най-добрите ИТ специалисти на планетата. Георги Бошев безспорно е примерът, който трябва да следват всички.

Златко Пеев: Началникът на отдел "Разследване" към ОД на МВР в Бургас е човекът, който ръководи акциите по разбиването на групите на Божо Кравата, Любо Мазния и Иван Слънцето. Считан е за един от най-добрите разследващи полицаи в страната. В края на миналата година заслужено бе награден с почетния знак на МВР II степен заради изключителните си заслуги към системата.

Константин Бачийски: Общинският съветник от години работи тихо, не афишира по никакъв начин многобройните дарения, които прави. Той има проспериращ ИТ бизнес и нееднократно е откликвал на нуждите на своите съграждани. В края на 2016 година Бачийски за пръв път публично се появи в ролята на дарител, защото искаше да се допита до мнението на бургазлии: "За коя кауза в сферата на здравеопазването да дари заплатите си като общински съветник от последните три години". Ставаше въпрос за сума от над 30 хил.лева, която самият Бачийски дори не искаше да споменава. Бачийски направи безпрецедентен пробив в бюрократичните системи на две държави - България и Русия, осигурявайки чрез натиск удължаване на полетите на летище Бургас с още два месеца годишно.

Д-р Даниел Петков: За него казват, че може да върне човек от оня свят. И това не е преувеличено. През 2016 г. д-р Даниел Петков съживява поредния пациент, чието гърло е прерязано от край до край. На неговите умения дължи живота си и 18-годишната Бригита, която пристига в болницата полуудушена с шал след злополучен картинг. Но травмите и спешните случаи са само малка част от професионалните успехи на един от най-известните отоларинголози, не само в Бургас, а и в България.

Неда Недина: Бургазлийката участва в стотици спасителн
© Burgas24.bg
и акции на пострадали животни през 2016 година. Тя е като Майка Тереза за бездомните четириноги и човек, който винаги ще се притече на помощ, а няма да подмине безмълвно пострадало животинче. Неда Недина поведе битката срещу изверга Живко, изкормил по жесток начин котка в ж.к."Лазур". Тя е основен инициатор на създаването на зоозвена към РУП-оеве в Община Бургас и една от причините престъпленията срещу животни да намаляват все по-вече.


Доц. Магдалена Миткова: Ректорът на Университет "Проф.д-р Асен Златаров" за кратко време постигна видими резултати в развитието на университета. През 2016 усилията й бяха оценени на най-високо ниво, след като Университет"Проф. д-р Асен Златаров" получи номинация за "Най-добър регионален университет" от Европейската бизнес асамблея-Оксфорд, а на доц. Миткова гилдията присъди приза "Най-добър мениджър в сферата на науката и образованието" и личен сертификат.

В първия тур на надпреварата - онлайн гласуване - безспорен победител стана Стефан Петров, който спечели 3317 от гласовете на бургазлии.

"За ОЗБГ това беше по-важната награда - признанието на хората. Гласовете бяха ясен сигнал, че срещаме одобрение за дейността ни, хората ни подкрепят, вярват ни и разчитат на нас. Това е не само повод за радост, но и отговорност, която ние ще поемем и ще оправдаем доверието на всеки, който ни го е гласувал. Благодарим на всички, които ни подкрепиха и които ще продължават да ни подкрепят. Заедно можем да се справим и България да поеме по своя път на величие. Всяка една добрина, всяко едно добро дело трябва да бъде показвано и давано за пример", коментира двигателят на ОЗБГ.

28-годишната Михаела обаче по категоричен начин грабна безпристрастното жури и бе удостоена с приза Личност на 2016-а година. Тя получи уникална статуетка, изработена от Огнян Петков - един от най-изявените бургаски скулптори.

"Михаела е пръв сред равни. Всички номинирани са достойни носители на наградата", обяви председателят на журито Елка Стоянова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.01.2017 г.
0
 
 
Не знам дали резултатите са нагласени, ама като не се показаха , как журито е подредило участниците наистина остана съмнение дали победителя не е нагласен. За избора на хората видяхме как се подреди, но на журито никой не разбра. За да няма съмнения беше редно да покажат и как журито е подредило хората, иначе винаги ще има съмнение , че може да си наричат някой за победител, без никога да взимат под внимание мнението на хората и да си го и избират.
0
 
 
Напълно съм съгласна с Вас. Това е ПАРОДИЯ на жури. Да изправи пред всички ,тези сериозни хора ,които са направили добро в една или друга сфера и наистина заслужаващи номинация, да не отчете поименно точките ,които им е поставило и съответно крайния брой точки/ от онлайн гласуването и тези получени от журито/. Никъде по света няма такова нещо! На победителката-поздравления! Но така излиза като избрана единствено от журито,а не и от гражданите . Няма никаква прозрачност в действията на журито ,а поредна МАНИПУЛАЦИЯ И НЕАНГАЖИРАНОСТ с общественото мнение. Отговорността за това по мое мнение е на г-жа Катя Касабова-председател на журито ,без да се омаловажава разбира се и послушанието на останалите членове.
0
 
 
Благодаря за коментара!Възхищавам се на Михаела!Но начина на провеждане на събитието огорчи много бургазлии! Имаше указания в началото на гласуването- 50 - онлайн,50 - комисията..... Никъде никой не отрази тези предварително обявени условия! Как,по какви критерии беше решението на комисията.... Мълчание! Нищо ново! Хубавото беше единствено РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ФЛАГМАН! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ЧЕСТИТО И НА. Михаела!
+1
 
 
След оспорвана надпревара между С. Петров и К. Бачийски, победител стана предварително нагласения такъв. Журито си позволи да наложи личното си мнение, в тон с царящото в България политическо безочие и да игнорира избора на гражданите на Бургас, единственият валиден съдник в случая.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: