Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Студенти питаха кмета за автобусните карти
Автор: Екип Burgas24.bg 10:29 / 24.02.2010Коментари (9)1952
© Burgas24.bg
Йордан Иванов, председател на студентския съвет при универститет "Проф. д-р Асен Златаров", пита вчера кмета в открито студио за спрените пари за студентските карти на градския транспорт. Той поясни, че 70% от студентите не са жители на Бургас, но са потребители в града. Проблемът с картите за транспорт възникна с решение на общинския съвет, което спира общинска субсидия за пътуването на студенти и ученици, които не са жители на общината, с карти за автотранспорта. Още преди това решение да бъде гласувано, имаше писмо от ректора на университета проф. Петко Петков, който възразяваше срещу тази мярка. По време на сесията общинската съветничка от БСП доц. Магдалена Миткова също се възпротиви. Несъгласие с лишаването на част от студентите, учещи в Бургас, от възможността да ползват абонаментни карти за пътуване с автотранспорта с допълнително намаление, е изразило и Националното представителство на студентските съвети. То е входирано чрез писмо, изразяващо отрицателно становище, адресирано до председателя на ОбС и кмета.

На въпроса на студента г-н Николов отговори, че всъщност държавните субсидии за транспорт си остават, а са спрени само тези, които според него са от бургазлии и за бургазлии, а средствата, които трябва да се доплащат, не били чак толкова много. Случващото се било в унисон с идеята за децентрализация. Разговорът остана отворен. Въпреки уверението на градоначалника, че може да се помисли по други варианти, май работата на студентите няма да стане.

Предложение към администрацията направи поетът с китара Христо Граматиков. На базата на констатацията, че лъвският пай от парите за културата отиват за проекти, които не обслужват бургаските творци, той намекна, че не е отделено достатъчно за местната културна общност."Бургас не е остров", категоричен бе кметът и защити тезата, че градът трябва да е интересен на гостите. Бе даден пример, че Фестивалът на пясъчните фигури е бил посетен миналата година от 27 хиляди туристи.

Вчера стана ясно още, че до края на март ще бъдат завършени плувният басейн в морската градина и спортната зала в комплекс "Изгрев". Всички семейства от Долно Езерово и Лозово, чиито къщи пострадаха от наводненията, ще бъдат компенсирани по две направления - от фонда за бедствия и аварии и от общинския бюджет. От първия ще бъдат купени мебели и бяла техника, а от общинските пари - строителни материали за ремонт на къщите. Докладните за това вече са изготвени и предстои да бъдат гласувани на следващото заседание на Общинския съвет. Всички дупки по улиците, които се появиха след тежката зима, ще бъдат затворени до дни, обеща кметът Николов, като ремонтът ще бъде за сметка на фирмите.

Източник: в. "Бургас днес и утре"




Още по темата: общо новини по темата: 7
19.04.2010 »
11.02.2010 »
11.01.2010 »
02.12.2009 »
16.11.2009 »
15.10.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аман от прости хора, който явно даже и не учат, защо не се отделите малко от г*за на майка си и не отидете в друг град, да ви видим какво нищо сте. Да ще се върна в своя си град, където уважават и не дискриминират хората. В моя град също има студенти който са от Бургас, но такава дискриминация няма. Всички студенти независимо от това от кой град са си използват намалението за транспорт, но явно това не е град, а е едно ГОЛЯМО СЕЛО.
на 24.02.2010 г.
-1
 
 
Студентчетата може да си ходят, студентките могат да останат и без много претенции, защото ми е писнало в неделя вечер да ви гледам как със зор мъкнете саковете с буркани от село.
+1
 
 
Аз ще си го хвана багажа, мислих че този град е добър за живеене и щях да остана да живея и работя тук, след като завърша, но днес не мисля че това е градът който желая, явно тук сме нежелани, щом тази заповед е само за Бургас. Е наздраве бургазлии, скоро ще останете сами, и нито туристи, нито стуенти ще имате! Точно сега е момента да се местим в друг ВУЗ, сега навсякъде има празни места, така че при първа възможност се махам от тук!
-1
 
 
Тези, дето се жалват сигурно са от младежкото БСП.Само те са способни да мрънкат за безплатни услуги.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: