В Бургас разглеждат дело за опит за убийство след разправия между компании

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:00 / 08.01.2014
1852
Окръжен съд - Бургас даде ход на наказателното дело срещу Валери Александров за опит за убийство. Той е подсъдим по обвинение за това, че на 14.01.2013 г., около 1.40 ч. в Бургас, е направил опит умишлено да умъртви 39-годишен мъж, като опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини - своевременно оказана медицинска помощ.

Пострадалият е бил прободен с нож в гърдите по посока на жизнено важни органи - сърце и бял дроб, както и в дясната поясна област - проникващо в коремната кухина нараняване.

На 13.01.2013 г. двамата се черпели с компаниите си в заведение, но възникнал спор между техните групи. След затварянето на обекта, конфликтът между тях продължил навън.

Днес съдът конституира пострадалия като частен обвинител и граждански ищец и прие за съвместно разглеждане в наказателното дело предявения от него граждански иск за обезщетение на причинени неимуществени вреди в размер на 40 000 лв., ведно със законната лихва.

Съдебният състав изслуша петима от призованите по делото 10 свидетели. Приети бяха три експертизи - две на проби за алкохол на пострадалия и подсъдимия, и съдебно-психиатрична експертиза на Александров.

Окръжен съд - Бургас отложи делото за 29 и 30 януари, когато трябва да бъдат разпитани останалите свидетели и 3 вещи лица.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).