Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ваклин Стойновски иска бързо решение за спасителите на Централния плаж
Автор: Екип Burgas24.bg 16:28 / 19.07.2010Коментари (0)1421
© Burgas24.bg
Общинският съветник Ваклин Стойновски настоя за бързо решение на проблема с оставения без концесионер Централен бургаски плаж. Той заяви, че щом може да се намери решение как плажът да бъде почистван, трябва да може да се намерят и спасители за него. Ето позицията на Стойновски, изпратена до Burgas24.bg:

Препращам ви копие на Възражение су решението на Председателя на ОС Бургас да не включи за разглеждане на предстоящата сесия моя докладна записка предлагаща вариант на решение на проблема с плаж "Бургас-Централен".

От началото на сезона сме в абсурдната ситуация плажа да се чисти, но да седи с табели "Неохраняем плаж". Как ще обясним на нашите съграждани, че сме намерили разрешение от държавата да чистим плажа, да проведем скоро там музикалното събитие "Spirit of Bourgas", а не можем да намерим сили да гласуваме средства на Кмета за да организира спасяване и здравно осигуряване поне за половината сезон и най-вече за опасния месец Август.

Веднага след като от пресата се разбра, че общинската администрация е осигурила безплатно почистване, но не може да осигури спасяване поради липса на заложени пари в бюджета, на 29.06.2010г. входирах докладна записка за осигуряване на тези средства. 15 дни по-късно, на 14.07.2010 г. и кмета на Бургас излезе с евентуално предложение за решение на проблема, дори по-рентабилно за града - да поиска тези пари с писмо от финансовия министър.

С учудване и възмущение забелязах, че в публикувания в пресата на 15.07.2010 г. дневен ред на предстоящата сесия на ОС, докладната не фигурира, въпреки, че е разгледана от постоянните комисии в които е разпределена.

Избягвам да влизам в конфликт с г-жа Маджарова, защото се доказа като човек с безспорни качества и в последните 2 години наложи безукорни стандарти в работата на ОС Бургас и във воденето на заседанията на местния парламент. Не мога да допусна обаче да не разгледаме този важен за града ни въпрос. Ще търся законови начини да разгледаме и това решение на проблема със спасителната служба на плаж "Бургас - Централен" на предстоящата сесия. Ще е смешно и безмислено да се остави по някакви причини разглеждането на този въпрос за следващата сесия в края на месец Септември, а опасния месец Август да оставим бургазлии пред абсурда, че "Делото на давещите се, е дело на самите давещи се".

В Ъ З Р А Ж Е Н И Е
От

Ваклин Атанасов Стойновски
Общински съветник в Общински съвет гр. Бургас


 

Уважаема г-жa Маджарова,

Остро възразявам срещу невключването в дневния ред на Тридесет и шестото заседание на ОС гр. Бургас на входираната от мен докладна записка за осигуряване на възможност за спасителна и здравно-реанимационна дейност на плаж "Бургас - Централен" до края на този летен сезон.


Повдигнах този важен за града ни въпрос на 29.06.2010 г. с надлежно входирана и обоснована докладна записка до Вас. Докладната записка е разпределена от Вас до 3 комисии. С изненада и възмущение забелязах, че в публикувания в пресата на 15.07.2010 г. дневен ред на предстоящото заседание на ОС, докладната не фигурира.

Зная от пресата, че на 14.07.2010 г., 15 дни след моето предложение за решение на проблема с табелите "Неохраняем плаж" за емблематичния "Централен плаж" Бургас, с вариант на решение е излязъл и кмета на гр.Бургас с писмо до финансовия министър. Това не би могло да стане причина да отстраните точката от дневния ред. Ако решението на кмета се окаже по-рентабилно за града ни, аз сам бих оттеглил моето предложение на предстоящата сесия.

Ако ПК по Здравеопазване и социални дейности е изискала да се вземе становище от администрацията, защо не е направено спешно с оглед неотложността на проблема? Отнася се за сигурността и живота на нашите съграждани. Тази точка не може да се разглежда на сесията през Септември, тя визира възможност за охрана на плажа през опасния Август месец. Достатъчно време е загубено, и много рискове за нашите съграждани са поети до сега. Другите две комисиите, които са разглеждали докладната не са отправили искане за становище от администрацията.

Уведомен съм за отразеното в пресата мнение на областна администрация за незаконосъобразност на отпускане на средства от ОС Бургас за охрана на плажа, защото не може да се разпореждаме с територия публична държавна собственост. Дълбоко съм несъгласен с това становище. Как тогава в момента областна управа разрешава на осигурена от кмета фирма безплатно да чисти плажа? Със същия успех ако с наше решение гласуваме средства за целта на кмета, областна управа може да да ни разреши да организираме спасителни и реанимационни постове върху държавната плажна ивица. С предложената от мен докладна записка, ОС Бургас не иска да управлява плажа или да получава приходи, а да се грижи за спокойствието и живота на съгражданите ни.

Ако имате съмнения за законосъобразността на докладната защо не е разпределена към ПК по Правни въпроси и обществен ред? Трудно ще обясним на съгражданите си, че са ни разрешили да проведем примерно музикалното събитие "Spirit of Bourgas" на плаж "Бургас - Централен", но не ни разрешават да спасяваме бургазлии.

В заключение искам да кажа, че недоумявам какви са мотивите Ви да спрете разглеждането на един от начините за обезопасяване на лятото за нашите съграждани, но също така Ви уведомявам, че ще използвам всички законови начини за разглеждане на този важен за съгражданите ни въпрос на предстоящата сесия.





Още по темата: общо новини по темата: 17
27.07.2010 »
14.07.2010 »
13.07.2010 »
07.07.2010 »
02.07.2010 »
29.06.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
Български тенис
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Застреляха Алексей Петров
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: