Ваклин Стойновски изрази недоволство от справянето със снега

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:59 / 24.02.2011
2289
Общинският съветник Ваклин Стойновски за пореден път изрази недоволството си, предизвикано от "несправянето на общинската администрация " със снежната ситуация. 

В писмо, адресирано "До свободните медии в гр. Бургас", той засяга и други проблеми в града. Освен снега, забавянето на "при старта на "Детелината" - с цели две седмици", както и "проточилият се ремонт на централната пешеходна зона", терзаят общинския съветник.

Burgas24.bg публикува пълния текст на писмото, в което той се обръща към гражданите.


Уважаеми съграждани,

Днешният сняг за пореден път ни направи свидетели на несправянето на общинската администрация с контрола върху фирмите, задължени с обслужващи дейности на територията на Община Бургас.

За 2011 г., средствата за дейностите по чистотата в град Бургас бяха увеличени с близо 2 млн. лв. В това число влиза и увеличените за зимно поддържане и снегопочистване на уличната мрежа в гр. Бургас - от 300 хил. лв на 650 хил.лв. Тоест, тази година вие и аз ще платим 650 хил. лв., за да не бъдат улиците в днешното състояние.

Въпреки драстичното вдигане на средствата, фирмата задължена с тази дейност, не върши работата, за която и се плаща. Виждате тотална липса на страх от контрол във фирмите изпълнители. Това най-ясно си проличава в ден като днешния - заледени и заснежени улици. Едва в средата на деня излязоха снегопочистващите машини, когато ситуацията е станала неконтролируема. За жалост, в момента гледката е следната: затрупани със сняг улични артерии и множество граждани изпаднали в невъзможност да стигнат там, за където са тръгнали. За това ли плащаме всички ние?

Липсата на контрол от администрацията видяхте и при старта на "Детелината" - забавиха строителството с цели две седмици.

Ремонтът на главните улици е не по-малко нагледен пример за липса на капацитет и решителност в общинската администрация. 

Проточилият се ремонт на централната пешеходна зона е "венец" на несъстоятелността на сегашното управление. Вече 6-и месец продължават ремонтните дейности, превърнали се в издевателство върху нервите на гражданите. Как успяха да направят тръжните изисквания така, че да им отговаря само един производител на плочки, а не можаха да поставят условие за повече работещи и по-кратък срок на изпълнение?


С уважение,
Ваклин Стойновски


Виж коментарите (1)

Още по темата (131):
07.03.2011 Времето в Бургас е студено, но тихо
07.03.2011 Слаб сняг е превалял на старопланинските проходи и в района на Малко
Търново
07.03.2011 Облачно е времето в Бургас
02.03.2011 Пътищата в Бургаско са проходими при зимни условия
02.03.2011 ОПУ: Пътищата в Бургаско са частично заледени
02.03.2011 Минусови са температурите в града
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).