Вандали потрошиха новия асансьор на Моста

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (19)
15:09 / 18.03.2014
4892
Новоизграденият асансьор за хора с увреждания на бургаския Мост е бил вандалски потрошен снощи. Разбита е автоматичната врата, липсват два броя защитни мрежи, два броя триклексови стъкла, както и опорните буфера. Вандалите са огънали подовата рамка, а електрическото захранване е изцяло прекъснато.

Асансьорът е абсолютно неизползваем, в момента специалисти оценяват нанесените щети, които ще трябва да бъдат възстановени от Община Бургас.

Асансьорът беше монтиран през ноември миналата година с цел да осигури достъп до двете нива на Моста за хората с увреждания. Той бе изграден с европейски средства, заедно с реставрацията на Остров "Света Анастасия".

"Не мога да намеря точните думи, които да са достатъчно възпитани, за да изразя недоумението и огорчението си от този вандализъм. Оставям настрана огромния труд, който положихме, за да се случи спечелването на проекта, ремонта на Моста и поставянето на асансьор. Болно ми е от агресивното отношение към най- уязвимата група - хората с увреждания, които не успяха поне за няколко месеца да му се порадват. Във възможно най- кратки срокове асансьорът ще бъде възстановен, но кому е нужно да се влагат отново труд и обществени средства за възстановяването на нещо, което вече е направено", заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Община Бургас е подала сигнал в полицията с искане за разкриване на извършителите. В момента служители свалят записите от камерите, които са разположени до Моста.

Виж коментарите (19)

Още по темата (18):
14.03.2014 Ще предлагат сувенири с морска тематика на о."Света Анастасия", Моста и на "Богориди"
30.01.2014 Парадоксален казус с достъпа на хора с увреждания до обновения Мост
09.01.2014 Слагат инфрачервени прожектори на моста
21.10.2013 Отварят Моста до дни, но без пристана
17.10.2013 До края на седмицата ще отворят Моста за свободни посещения на граждани
09.10.2013 Мостът чака Акт 16, без посещения до края на месеца
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).