За Логистичния парк не бил изхарчен нито лев от данъците на бургазлии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:12 / 18.09.2015
2875
За Индустриален и логистичен парк - Бургас не е изхарчен нито един лев от данъците на бургазлии. Всички пари, които са били използвани за изграждането на инфраструктурата, за рекултивирането на територията, за заличаване на блатото, са външни привлечени средства. До момента има почти 40 % продадени терени, посочи кметът на Бургас Димитър Николов пред журналисти, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Ако не бяхме стартирали проекта за логистичния парк, той щеше да си остане едно блато, с комари, с отпадъци, с незаконни колиби на роми, основно от Сливен", каза Николов. От 7 компании, които в момента проектират, 4 са получили разрешение за строеж, а 3 вече активно изграждат своите бази, като се очаква в следващите няколко месеца да ги завършат и да осигурят работни места.

Кметът добави, че индустриалният парк в Българово има подписан договор с италиански инвеститор. Той е помолил да се ускори изграждането на свързващата инфраструктура от регулацията на Българово до неговия терен. Кметът добави, че инвеститорът започва спешно да проектира индустриалната част, като иска да приложи нови технологии.

Индустриалната територия около Бургас е изключително ограничена. Перспектива за намиране на площи е предоставянето на Бургас от правителството на бившето военно летище на територията на село Равнец.

"Това е голям урегулиран терен, с възможност да бъде осигурен по-голям дебит от офиси и инфраструктура, които да поемат новата индустрия на Бургас през следващите 50 години", заяви кметът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (27):
09.11.2015 Захранват индустриалната зона с вода, газ и оптичен интернет
06.11.2015 Изпълняват втория етап от Индустриалния логистичен парк в Бургас
08.10.2015 Продължава изграждането на инфраструктурата в Индустриалния парк
15.09.2015 Изграждат нова улица на територията на Индустриален и логистичен парк
29.01.2015 Министър Лукарски ще посети Индустриална зона Бургас
28.01.2015 Ще привличат големи инвеститори в новите бизнес зони на Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).