Зам.-министър: Днес завършваме първата стъпка към реализацията на "Супер Бургас"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:14 / 04.10.2013
1478
Заместник-транспортният министър Петър Киров, каза по време на откриването на Морската гара, че реализацията на пасажерския терминал и осъществяването на проекта Зона за обществен достъп, ще се стимулира не само икономиката на града и региона, но и туристическия отрасъл.

"Този проект е изключително важен не само за града и региона, но и за целия туристически сектор. През последните години икономическата криза удари тежко почти всички отрасли, но круизният туризъм продължава да отбелязва ръст. Това са специфични пътувания и клиентите на тази услуга очакват да видят не само лукса на кораба, но и нови места и атрактивни туристически обекти. С изграждането на Морската гара ние създаваме условия дори най-големите круизни кораби да акостират на морския бряг, за да се запознаят с нашата история и култура. Още много трябва да бъде направено, за да привлечем най-високата категория туристи, но все пак основата вече е поставена", каза зам.-министър Киров.

Той допълни, че представляваната от Пристанище - Бургас дестинация "Black Sea Cruises"бе номинирана за награда като най-бързо развиваща се пасажерска дестинация на годината.

Той заяви още, че при реализирането на проекта е важна и европейската помощ по линия на ОП "Транспорт".

Зам.-министърът съобщи, че завършва и проекта за техническа помощ за осъществяването на по-големият проект "Супер Бургас" - зона за обществен достъп, като по него ще се изгради и интермодален транспортен терминал.

"Днес завършваме първата стъпка към реализацията на целия проект Супер Бургас. Необходимо е да обединим нашите усилия, за да го завършим изцяло. Със завършването на проекта за Морска гара Бургас, правим голяма крачка за постигане на стратегическата цел на министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията за отваряне на пристанището към града. Това е свързано с изваждането на промишлените дейности и преструктуриране на крайбрежните промишлени зони, за да може пристанището да се превърне в естествен център и притегателно място за разходка на жителите и гостите на града", каза още Киров.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (8):
20.12.2013 Купуват климатици за Морската гара
04.10.2013 Откриха Морската гара
04.10.2013 Днес откриват Морската гара
03.10.2013 Зам.-министри идват в Бургас за откриването на Морската гара
02.10.2013 Круизен кораб от Истанбул идва в събота на Морска гара
28.09.2013 Първият круизен кораб се очаква да акостира на Морската гара през следващата седмица
Още новини от Новини от Бургас:
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа, вижте цените в Бур...
Страхотен фестивал с Бургас днес, ще бъде незабравимо
Бургас се прекланя пред паметта на Ботев
Кметът Николов за първи юни: Скъпи деца, вие сте нашата радост, б...
В Бургас температурите ще минат 30 градуса и утре
Задържаха Исус от "Победа", заподозрян е в търговия с вот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).