Антони Христов: От Холивуд до България с мисия да обучава визуални таланти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:28 / 30.06.2023
446
Антони Христов е българин, който се пребори за място в Холивуд, работейки за "Дисни“ и "Пиксар“. След години на успехи в световната филмова индустрия, той се завръща в родината с мисия да обучава млади таланти в областта на визуално-дигиталните изкуства. Заедно с американски бизнес ангел и Фондация "Америка за България“, той създава Академията за визуално-дигитални изкуства "Арк Академи“, която не само предлага качествено образование, но и подпомага разработването на видеоигри с оригинална интелектуална собственост.

"Вдигаме нивото на цялата индустрия в България – това е идеята. Академията е най-хубавото нещо, което се е случило в тази индустрия в последните пет години“, заяви Антони Христов в интервю за "Денят на фокус" за "Фокус“.  Академията за визуално-дигитални изкуства е с фокус обучение на младежи след 18-годишна възраст, като им дава възможност да се развиват в гейминг и филмовата индустрия.

Той сподели още, че често получава предложения да участва в продукции в Европа, но засега не е приел нито едно. За него по-важни са контактите, които установява между своите студенти и партньорските студия.

Създателя на "Арк Академи“ подчерта колко важни са контактите, които хората създават по време на своето обучение и работа. "В САЩ казват, че 50% от парите, които плащаш за образование, ги плащаш за умения и за знания, а другите 50% - за контактите, за хората, с които се запознаваш.

"Ние сме много активни с нашата алумни асоциация, с бивши студенти. Мотивираме ги, връщаме ги към академията като ментори, за да преподават. Имаме доста студенти, които вече са в индустрията, и те са много важни за нашите сегашни и бъдещи студенти“, каза Христов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Нина Добрев пострада жестоко при инцидент с мотор 
Шер за 78-ия си рожден ден: Ще го прекарам, крещейки под възглавн...
Зад кулисите на "Капките": Какво не видяха зрителите в последния ...
Първият ерген посрами Алек
Камила затяга контрола над крал Чарлз
Цъфти българската Роза Дамасцена – можете да си направите домашно...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).